Jezus Krishti jetoi 106-vjeç dhe nuk u kryqëzua!

Dokumentet thonë se ai ka jetuar atje vitet e fundit të jetës në një fshat ku gjeti grua dhe pati edhe 3 fëmijë, ku edhe vdiq në moshën 106 vjeçce

Tokio, 20 janar – Një gazetar investigativ i rrjetit britanik BBC ka publikuar fakte shokuese sa i përket vdekjes së Krishtit.

Dokumentet që sjellin këtë histori quhen “Takenouchi Documents” që hedhin dritë mbi dokumente të vjetra orientale, të cilat zbulojnë se Krishti vdiq në moshën 106 vjeçare në Japoni, ndërkohë që hedhin poshtë faktin që ai u kryqëzua duke nënvizuar se në vend të tij është flijuar dikush tjetër.

Shkrimet e shenjta japoneze tregojnë se Krishti ka vizituar Japoninë për herë të parë në mes të viteve 21 dhe 33. Pasi u kthye në vendin e tij të lindjes, Krishti nuk ka vdekur në kryq, por në vend të tij është kryqëzuar Isukiri, vëllai i tij i vogël. Më pas, ai është transferuar në Siberi, duke vazhduar disa vjet më vonë në Alaskë, deri në Hachinohe, 40 km nga Shingo.

Dokumentet thonë se ai ka jetuar atje vitet e fundit të jetës në një fshat ku gjeti grua dhe pati edhe 3 fëmijë, ku edhe vdiq në moshën 106 vjeçce


11 Komente

 1. Pjetri, January 21, 2012:

  AI QE KA NAJ PROPBLEM ME VETVETEN MUND TE BINDEN KETU:

  Dokumentet që sjellin këtë histori quhen “Takenouchi Documents” që mund ti lexoni online edhe në http://www.strangehistory.net/tag/takenouchi-documents

 2. JEZUSI, January 21, 2012:

  Ku shkoi Isai (Jezusi) i biri i Merjemes (Maries) ???

  Isai lëvizte në mënyrë të fshehtë nga njëri vend në tjetrin. Ai dhe ndjekësit e tij e kalonin natën çdo ditë në një vend të ndryshëm. Një natë Isai dhe ndjekësit e tij e kaluan natën në një fermë. Pasi kishin ngrënë ushqim, Isai u ngrit për t’u mësuar me përulësi ndjekësve të tij një mësim të vyer. Ai lau duart e tij dhe tha: “Unë bëra këtë për t’ju dhënë juve një shembull dhe për këtë silluni me përulësi dhe modesti kundrejt njerëzve.”

  Atë natë Isai e ndjeu se kishte tradhti, kështu që ai tha: “Dua t’ju them se bariu do largohet, delet do të mbeten vetëm dhe njëri prej jush do të më mohojë mua përpara se gjeli të këndojë tri herë.”
  Dishepujt panë njëri tjetrin në sy; ata panë sytë e Jehudha al-Asharjutit, të cilët shkrepëtinin nga tradhtia.
  Në atë natë të ftohtë dimri Isai dhe ndjekësit e tij ranë të flinin, përveç Jehudhës, i cili u ngrit dhe doli nga ferma.
  Jehudha mendonte për floririn dhe shumën e madhe të parave. Ai u nis për tek tempulli, ku qëndronin klerikët çifutë të cilët prisnin lajme rreth Isait.
  Jehudha i tregoi kreut të klerikëve për vendndodhjen e Isait dhe në këmbim mori flori.
  Kur gjeli këndoi tri herë, klerikët çifutë i urdhëruan ushtarët romakë që ta shoqëronin Jehudhën për tek vendi ku qëndronte i fshehur Isai.
  Jehudha nuk donte që ta njihnin të tjerët, kështu që e mbuloi fytyrën e tij me copën që mbante në kokë.
  Ai ecte dhe pas ecnin ushtarët romakë. Nga zhurma e ushtarëve njerëzit u zgjuan. Dhjetë ushtarë ia behën në fermë dhe dishepujt ikën në drejtime të ndyshme.
  Allahu dëshironte që Jehudha të merrte dënimin për tradhtinë e tij. Kështu Allahu bëri që fytyra e tij t’i shëmbëllente fytyrës së Isait.
  Përsa i përket Isait, Allahu e ngriti atë në qiell dhe e shpëtoi nga komploti i shëmtuar i çifutëve.

  Kryqi

  Ushtarët romakë nuk e gjetën Isain. Ata nuk e njohën atë, pasi nuk e kishin parë më parë. Gjatë kësaj rrëmuje ata panë nga Jehudha, i cili u përngjau atyre me Isain, kështu që ata e kapën atë dhe u larguan.
  Çifutët dëshironin të liroheshin nga Isai sa më shpejt të ishte e mundur dhe urdhëruan ushtarët romakë ta kryqëzonin Jehudhën në kodrën al-Xhaljala dhe ata e morrën dhe e kryqëzuan atje. Kështu që çifutët menduan se problemi i Isait u mbyll.
  A mbaroi me të vërtetë historia e Isait?
  Përgjigjja është “Jo”, pasi për ardhjen e tij ka shumë zëra. Mbase këto zëra u përhapën nga dashuria që të varfërit kishin për të.
  Megjithatë, çifutët kishin frikë nga këto zëra pasi dhe ata nuk ishin të sigurtë për vrasjen e Isait, kështu që ata përhapën nga ana e tyre fjalë që ai tashmë ishte kryqëzuar.
  Por e vërteta është ajo që Zoti i Madhëruar na tregon në Kuran kur thotë: “Por, ata as e vranë, as e kryqëzuan, por ashtu u është dukur. Ata që nuk u pajtuan për çështjen e tij, me siguri që gjenden në dyshim për të. Ata nuk kanë ditur kurrgjë për të, por vetëm kanë hamendësuar. Ata, në të vërtetë, nuk e kanë vrarë, por Allahu e ka ngritur pranë Vetes. Allahu është i Plotfuqishëm dhe i Gjithëdijshëm. (Kur’an, 4: 157-158.)

  Isai do të kthehet një ditë. Kur do të jetë kjo ditë? Ajo ditë do të vijë kur ta ketë përcaktuar Zoti i Madhëruar.

 3. S.A., January 21, 2012:

  UNE PAJTOHEM PLOTESISHT ME KOMENTIN E JEZUSIT,SE TE VERTETEN E KENI NE LIBRIN E SHENJTE KURANIN QE ESHTE FJALA E ALLAHUT. DHE SKEMI NEVOJE TE DIME ME TEPER SE SA NA TREGON KURANI.
  SE SKEMI DOBI,PO TE KISHIM DOBI ALLAHU NA TREGONTE BIOGRAFINE E ISA AS.
  KTO JANE QELLIMET E ALLAHUT XH.SH.
  ME SELAM MUSLIMAN

 4. JEZUSI, January 21, 2012:

  KU SHKOI ISA (JEZUSI) BIRI I MERJEMES (MARIES)???

  Isai lëvizte në mënyrë të fshehtë nga njëri vend në tjetrin. Ai dhe ndjekësit e tij e kalonin natën çdo ditë në një vend të ndryshëm. Një natë Isai dhe ndjekësit e tij e kaluan natën në një fermë. Pasi kishin ngrënë ushqim, Isai u ngrit për t’u mësuar me përulësi ndjekësve të tij një mësim të vyer. Ai lau duart e tij dhe tha: “Unë bëra këtë për t’ju dhënë juve një shembull dhe për këtë silluni me përulësi dhe modesti kundrejt njerëzve.”

  Atë natë Isai e ndjeu se kishte tradhti, kështu që ai tha: “Dua t’ju them se bariu do largohet, delet do të mbeten vetëm dhe njëri prej jush do të më mohojë mua përpara se gjeli të këndojë tri herë.”

  Dishepujt panë njëri tjetrin në sy; ata panë sytë e Jehudha al-Asharjutit, të cilët shkrepëtinin nga tradhtia.

  Në atë natë të ftohtë dimri Isai dhe ndjekësit e tij ranë të flinin, përveç Jehudhës, i cili u ngrit dhe doli nga ferma.

  Jehudha mendonte për floririn dhe shumën e madhe të parave. Ai u nis për tek tempulli, ku qëndronin klerikët çifutë të cilët prisnin lajme rreth Isait.

  Jehudha i tregoi kreut të klerikëve për vendndodhjen e Isait dhe në këmbim mori flori.

  Kur gjeli këndoi tri herë, klerikët çifutë i urdhëruan ushtarët romakë që ta shoqëronin Jehudhën për tek vendi ku qëndronte i fshehur Isai.

  Jehudha nuk donte që ta njihnin të tjerët, kështu që e mbuloi fytyrën e tij me copën që mbante në kokë.

  Ai ecte dhe pas ecnin ushtarët romakë. Nga zhurma e ushtarëve njerëzit u zgjuan. Dhjetë ushtarë ia behën në fermë dhe dishepujt ikën në drejtime të ndyshme.

  Allahu dëshironte që Jehudha të merrte dënimin për tradhtinë e tij. Kështu Allahu bëri që fytyra e tij t’i shëmbëllente fytyrës së Isait.

  Përsa i përket Isait, Allahu e ngriti atë në qiell dhe e shpëtoi nga komploti i shëmtuar i çifutëve.

  Kryqi

  Ushtarët romakë nuk e gjetën Isain. Ata nuk e njohën atë, pasi nuk e kishin parë më parë. Gjatë kësaj rrëmuje ata panë nga Jehudha, i cili u përngjau atyre me Isain, kështu që ata e kapën atë dhe u larguan.

  Çifutët dëshironin të liroheshin nga Isai sa më shpejt të ishte e mundur dhe urdhëruan ushtarët romakë ta kryqëzonin Jehudhën në kodrën al-Xhaljala dhe ata e morrën dhe e kryqëzuan atje. Kështu që çifutët menduan se problemi i Isait u mbyll.

  A mbaroi me të vërtetë historia e Isait?

  Përgjigjja është “Jo”, pasi për ardhjen e tij ka shumë zëra. Mbase këto zëra u përhapën nga dashuria që të varfërit kishin për të.

  Megjithatë, çifutët kishin frikë nga këto zëra pasi dhe ata nuk ishin të sigurtë për vrasjen e Isait, kështu që ata përhapën nga ana e tyre fjalë që ai tashmë ishte kryqëzuar.
  Por e vërteta është ajo që Zoti i Madhëruar na tregon në Kuran kur thotë: “Por, ata as e vranë, as e kryqëzuan, por ashtu u është dukur. Ata që nuk u pajtuan për çështjen e tij, me siguri që gjenden në dyshim për të. Ata nuk kanë ditur kurrgjë për të, por vetëm kanë hamendësuar. Ata, në të vërtetë, nuk e kanë vrarë, por Allahu e ka ngritur pranë Vetes. Allahu është i Plotfuqishëm dhe i Gjithëdijshëm. (Kur’an, 4: 157-158.)

  Isai do të kthehet një ditë. Kur do të jetë kjo ditë? Ajo ditë do të vijë kur ta ketë përcaktuar Zoti i Madhëruar.

  © dielli.net

 5. coza nostra, January 22, 2012:

  hahaah cfar rrëne!
  cka po folni ju more!
  BIBLA ËSHTË MË E VJETER SE KURANI!

  Muhamedi ja ka ndrrua emrin jezusit!
  Edhhe un mundem me krijua 1 fe vec me ja ndrrua emrat sic ka bërë muhamedi!
  TYRP PER JU QË FLISNI KOT!
  JEZUSI VDIQ DHE U RINGJALL!

 6. coza nostra, January 22, 2012:

  po pse i thoni ISA kur emrin e ka JEZUS!
  Komplet njerz cuditshem jeni!
  MUHAMEDI JUAJ E THEMELOJ FEN E TI NE BAZ TE FES SE KRISHTER DHE JAHUDITE! KËSHTU QË MBYLLENI GOJEN!

 7. JEZUSI, January 22, 2012:

  coza nostra
  me trego cilen vetur e kishe preferuar ti, vturen para 100 vjete apo te tashmen? une kisha preferuar veturen e tashme se i takoj ksaj kohe, po ta kisha veturen e atehershme nuk di me i grah, e ti grahi po si po e shoh edhe sigurisht ka me te lan ne udhe.
  edhe pofeti i Allahut te Lartemadheruar Isa meshira dhe bekimi i Allahut qofte mbi te, emrin e ka ISA por ju e keni ndru emrin me jezu krishtin e juaj, qe nuk e dini se kush asht gozhduar ne ate kryqin e juj,bile thuni se ai ka qen zoti juaj.Allahu jone nuk gozhdohet se eshte i plotfuqishem,ne rastin e juaj eshte gozhduar tradhetari i ISA-s alejhiselam.
  Mua me vjen keq per ju,shum me vjen keq. Une nuk dyshoj kurr ne Allahun tim qe me krijoi dhe me mer kur te don.Une i mbeshtetem Atij dhe kerkoj mbrojtjen e Tij.Dhe lus Allahun qe te ju udhezoje.
  MUHAMMEDI A.S. ESHTE NJERIU ME I DASHUR TEK ALLAHU DHE MESUESI I GJITH RRUZULLIT TOKSORE.
  ne e mbyllim gojen shum leht, por ty te mbetet e hapur

 8. baji, January 22, 2012:

  po esht e vertet se bibla esht m e vjeter se kurani si esht e vertet se kishte edhe libra te shejt apo qjellor me te vjeter se bibla pra kurani esht me i ri se bibla po permban te gjith ate qe gjendet ne bibel pra flet edhe per isain as pra per jezusin . e jo nuk kemi nevoj te mbyllim une mendoj qe duhet te flasim te thuhet e verteta pse jo sa do qe dikujt nuk i pelqen

 9. besi, January 23, 2012:

  po pse po ja futni kot e kote kur as coza e as jezusi sjeni teolog te dyt jeni shqiptar -e vertet eshte se bibla eshte me e vjeter se kurani 400 vite po ska rendsi njerz zoti e kshyr ZEMREN qysh e kie e fejen e vertet e gjen vet nese i lutesh ati me zemer te drejt ta tregon… e kto shkrime per jezusin lart jan prralla po gazeta ka shume dezinformata kjo eshte biznis .pershendetje shqiptart e mi.

 10. Andrea, January 23, 2012:

  Po si nuk u vjen rende njehere qe pergojoni Jezusin o njerez?! Me c’te drejte?! As e keni idene se kush jane Jezusi dhe Muhamedi dhe flisni kot me kot o driteshkurter! Shkoni e ndizni nga nje qiri e kerkoni falje perendise si ne kishe apo xhami dhe lerini shpifjet dhe intrigat se nuk sjellin tjeter gje pervec percarje!!!

 11. Armendi, February 2, 2012:

  o ti cosa nostra – ti spaske lidhje me as nej fe e as me fen tande qe si duket koka feja krishtere nejse ne nuk jem kunder fes tuaj po bilba juaj nese ti nuk e din e di une se uen lexoj e nuk foli si ti shkel e shko dmth bibla juaj eshte shenuar me dor te njeriut edhe ata pas 100 vite te egsistences se ises apo jezusit siq e quani ju krejt ne rregull eshte a kurani nuk e ka shenu kerkush se as nje njeri ne ket bot nuk e din se qka ka me ndodh neser e kur-ani e ka dit para 1430 vite se qka ku em ndodh deri ne diten e fundit te kesaj bote e ne bibel nuk shenon diqka te rendesishem per ket bot dmth per te ardhme qka shenon ne kur-an po edhe diqka deshta te tregoj zotri i nderum ne musliman kurr nuk e kemi ofendu jezusin tuaj a ju neve muhamedin po edhe qish po e lexon edhe shum shkrime jahudit kan shikuar me jav vra jezusin tuaj e ju sot si krishter bashkepunoni me fen e jahudive qe jan haptas anti krisht edhe pse ata jezusin e juaj jav ofendojn zoti na rujt e ju prap me ta bashkpunoni per me shkatrru fen islame gje qe kjo eshte nje marri nga ana krishtere se per jahudit krejt bota e din qe jon kunder allahut kunder muhamedit kunder jezusit(isa) edhekunder qdo profet apo pejgamber te zoti(All-ahut) e ju thjesht folni kot qka nje njeri i keq ju ka mbush mendjen me pallavra se ju kurr nuk lexoni po veq ja futni kot keshtu qe te rekomandoj cosa nostra qe lexo njeher nje kuran apo ndegjoje nje ligjerat te nej hogje po nuk eshte marre edhe me pyet naj kon si dijetar i feve ama naj dijetar qe ka lexu e thot te verteten edhe do e shohesh zotri qe ju krishtert evq ja funti kot ju pershendes

Komentoni