Dokumentet thonë se ai ka jetuar atje vitet e fundit të jetës në një fshat ku gjeti grua dhe pati edhe 3 fëmijë, ku edhe vdiq në moshën 106 vjeçce

Tokio, 20 janar – Një gazetar investigativ i rrjetit britanik BBC ka publikuar fakte shokuese sa i përket vdekjes së Krishtit.

Dokumentet që sjellin këtë histori quhen “Takenouchi Documents” që hedhin dritë mbi dokumente të vjetra orientale, të cilat zbulojnë se Krishti vdiq në moshën 106 vjeçare në Japoni, ndërkohë që hedhin poshtë faktin që ai u kryqëzua duke nënvizuar se në vend të tij është flijuar dikush tjetër.

Shkrimet e shenjta japoneze tregojnë se Krishti ka vizituar Japoninë për herë të parë në mes të viteve 21 dhe 33. Pasi u kthye në vendin e tij të lindjes, Krishti nuk ka vdekur në kryq, por në vend të tij është kryqëzuar Isukiri, vëllai i tij i vogël. Më pas, ai është transferuar në Siberi, duke vazhduar disa vjet më vonë në Alaskë, deri në Hachinohe, 40 km nga Shingo.

Dokumentet thonë se ai ka jetuar atje vitet e fundit të jetës në një fshat ku gjeti grua dhe pati edhe 3 fëmijë, ku edhe vdiq në moshën 106 vjeçce

SHPËRNDAJE