Kryeministrin Albin Kurti është shprehur optimist se Franca do ta mbështesë anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës pa parakushte të mëtejshme.

Në “X”, Kurti ka njoftuar për telefonatën që ka pasur me presidentin e Francës, Emmanuel Macron, të martën.

“Në një telefonatë me presidentin Macron, e falënderova për mbështetjen e palëkundur të Francës për Kosovën dhe shpreha besimin tonë se Franca do të mbështesë ofertën e Kosovës për anëtarësim në Këshill të Evropës pa parakushte të mëtejshme, në përputhje me votimin historik të Asamblesë Parlamentare. Gjithashtu insistove në respektimin dhe zbatimin e plotë të Marrëveshjes Bazë”, ka shkruar kryeministri i Kosovës.

Njoftimin për telefonatën mes Kurtit e Macronit e dha edhe Presidenca franceze më herët. Në komunikatë është bërë e ditur se Macroni ia ka bërë të qartë Kurtit se anëtarësimi në Këshillin e Evropës lidhet me zbatimin për themelimin e Asociacionit.

SHPËRNDAJE