policeeeBerlin, 9 nentor  -Policia gjermane dje ka arrestoi pesë të dyshuar islamistë, ne emsine tyre edhe je serb, te cilet  kanë rekrutuar ne favor te ISIS-it, njofton agjencia  e lajmeve “Pesheva jonë* duke ju referuar burimeve nga  zyra e prokurorëve federalë.

Mesohet se në Saksoninë e Poshtme dhe North Rhine-Westphalia eshtë arrestuar nje  irakian, një turk, një gjerman dhe nje  serb dhe një kamrunaian te cilet ishin të radikalizuar dhe indoktrinuar. duket se i takonin një “rrjeti xhihad” Sipas prokurorëve, ata ndihmuan rgutimin e një djali të ri me familjen e tij në Siri, në një zonë të kontrolluar nga ISIS.

Në një deklaratë, ministri i Drejtësisë, Heiko Maas, përshëndeti “goditje të rëndësishëm në qarqet ekstremiste” në Gjermani. Sipas autoriteteve gjermane, deri tash  mbi 800 xhihadsit kyresiht te rinj nga Gjermani hskuan për të luftuar në Siri dhe Irak.

SHPËRNDAJE