navbaloBernë/Prishtinë, 16 nentor -Berna zyrtare ka autorizuar nje mandat per te nisur negociatat për arritje e një marrëveshje mes Prishtinën mbi të sigurimet shoqërore me Kosovën..” eshte ky lajmi i mire per pensonistet kosovarë që e sjell agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicra duke ju referuar   z.Harald Sohns shef për komunikim nga OFAS  në Bernë.

 

Ky lajm i mirë nga Zvicra ka gezuar jo vetëm pensionistet por edhe ministrin e  diaspores z.Valon Murati i cili ka per pershendetur dhe falenderuar autoritetet helevetike per ketë hap te qëlluar, sepse sipas tij “realisht me mijëra bashkatdhetare tane jane demtuar prej kesa situate këto vitet e fundit..”

“Negociatat ka kohe qe jane duke u zhvilluar, dhe Kosova pasi ka plotesuar kushtet dhe ndryshimet e nevojshme ligjore dhe veprimet administrative ka krijuar bazen dhe besueshmerine tek qeveria zvicerane qe t’i hapet rruge nje marreveshjeje per ceshtjen e pensioneve..” ka dekalruart sot ministri Murati për gajneicne elajemeve “Presheva jonë”. Ndryshe lakmin ne fjale e ka pershëdetur edhe Nazana Breca, ambsadore e Republikes se Kosoves ne Zvicër.

“Natyrisht edhe eshte ky nje lajm i mire per ne, ne vecanti per pensionistet tanë. Ceshtjen e pensionisteve une ne konktate te vazhdueshme me autoritet zvicerane e kam potencuar dhe biseduar gjithnje. Dhe ata keto shqetesime tona i kishin kuptuar dhe pranuar seriozisht. Ata na kane  siguruar se edhe ky problem do te zgjidhet…” ka pohuar ambasadorja Breca ne Bernë.

Do përkujtuar se në dhjetor 2009, Këshilli Federal kishte vendosur qe t’mos rinovojë marrëveshjen për sigurimin social me Kosovën, e cila skadon në prill 2010. Nga shume aresy per te ndalur kete proces ishte edhe  shkaku se “hetuesit zviceran në Kosove pas shume zbulimeve per abuzime ne terren, ata kishin marrë kërcënime me vdekje.”

SHPËRNDAJE