albnbbBerne 6 qershor  -Siq ka njotuar gazeta me e madhe zvicerane BLICK nga sot (gjate kampionatit) ka shkrur ne balline ne gjuhen shqipe nje tekst prej 3 rreshtave, por  ilustruar edhe me nje flamur apo me mire me thënë me një ish-flamur shqiptar me ylli, simbol ky i sistemit komunist gjate kohes se diktatorit Enver Hoxha.

Gazeta me e amdhe zviceren ka zgjedhur agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” te kerkoj falje shqitarëve per “flamuirn e ylli” 

 

Rreth ketij “flamuri me ylli” publikuar sot ne te perdithsmen zvicerane edhe koleget nga redaksia Blick e kane pranauar gabimin, duke këruar falje permes agjencis e sel aljemeev “Presheva jonë”, sipas te cileve ka qenë nje gje pa dashje, lapsus.

 

“Publikimi i nje teskti ne gjuhen  shqipe shoqeruar me nje flamuri shiptar  me ylli mbi e dine se nuk ehste prtur nder ju shipaztret, por ka qane padashje dhe lapsus. Prandja edhe kekroj e flaje nga lexuesit  ejuaj dhe kominitetin shqiptare ne Zvcer e jashte..” ka thëne për “Presheva jonë”  redaktorja e gazetes Blick kolegia Natasha Varisco.

 

Lidhur me këte agjencia e lajemeve “Presheva jonë” ne Zvicer  ka shkruar nje shkrim me nje titull: Falemnderit gazetës zvicerane “Blick” per gjuhen shqip, por jo edhe për flamurin komunist. Sikur per agjencinë  e lajmeve “Persheva jonë” ashtu edhe per ambasadorin shiptar ne Bern liri  Gjoni “nje gabim teknik ne një gazetë, ne ekte rast ne “Blick”  nuk mund te luhase marëdheniet e mira shqiptaro -zvicerane.blickkcc11111

 

 

SHPËRNDAJE