Refuzimin në postin e presidentit të Republikës së Kosovës Adem Demaçi për agjencinë informative “Presheva Jonë” e justifikon me faktin siq shprehet ai se ” nuk dua të jem unë president i një vendi pa kompetenca apo tjetër kush të perzihet në punën e presidentit. Nuk dua të jem president të më ngre ndokush për kërpeshi…Para një viti kur partitë politike zgjodhën Atifete Jahjagan për presidente, ajo siq u pa deri tash më shumë u shërbye si stoli dhe për ceremoni e jo si presidente e popullit. Prandaj unë nuk dua të jem president ceremonial si Atifetja…”
Prishtine, 15 gusht
Në intervistën e tij të gjatë dhënë gazetës “Epoka e Re”, kryeministri Hashim Thaçi ka thënë se do ta votonte Adem Demaçin për president të Kosovës. Këtë iniciativë, ide të kryeminstrit Hashim Thaçit veprimtari i shquar i çështjes kombëtare Adem Demaçi i ka mirëpritur. Simboli i rreyistens kombetare ju ka pergjigjur sot kryeminsitrit Hashim Thacit permes agjencise informative kombetare “Presheva Jone” duke dekalruar: “Falemnderit prej Hashimit , falmenderit prej qeverisë që jane kujtuar, qe kane menduar mirë për mua…” Sipas Adem Demacit “ata e kanë bërë punën e vetë edhe unë po e bëj tash timen duke ju përgjigjur atyre me një falemnderim të madhë dhe me një refuzim gkithashtu të madhë. ..”

Refuzimin në postin e presidentit të Republikës së Kosovës Adem Demaçi për agjencinë informative “Presheva Jonë” e justifikon me faktin siq shprehet ai se ” nuk dua të jem unë president i një vendi pa kompetenca apo tjetër kush të perzihet në punën e presidentit. Nuk dua të jem president të më ngre ndokush për kërpeshi…Dua të jem president i popullit, dmth të jem zëdhënës i popullit, i qytetarëve të mi të Kosovës e jo zdhënës i të tjerëve apo satelit i qarqeve të ndryshme..Para një viti kur partitë politike zgjodhën Atifete Jahjagan për presidente, ajo siq u pa deri tash më shumë u shërbye si stoli dhe për ceremoni e jo si presidente e popullit. Prandaj unë nuk dua të jem president ceremonial si Atifetja…”

SHPËRNDAJE