bannGjenevë, 12 nentor (Nefail Maliqi)  -Në një bisede telefonike këtë pasdite, Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Ban ki-moon e përgëzoi z Donald Trump për zgjedhjen e tij si President dyzet e pestë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, njfton agjhencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar burimeve të OKB-së.

Sekretari i Përgjithshëm përshëndeti thirrje presidentit të sapozgjedhur Trump për unitet pas një zgjedhje të ashpër.

Sekretari i Përgjithshëm shprehu besimin se Shtetet e Bashkuara dhe Kombet e Bashkuara do të mbajë lidhjet e tyre tradicionale të forta të bashkëpunimit për të çuar përpara paqen dhe sigurinë, zhvillimin e qëndrueshëm dhe të drejtat e njeriut në të gjithë botën. Ata ranë dakord për të qëndruar në kontakt të vazhdueshëm.

Kombet e Bashkuara do të llogarisë në Administratën e re për të forcuar lidhjet e bashkëpunimit ndërkombëtar, si ne përpiqemi së bashku për të mbështetur idealet e përbashkëta, ndryshimet luftuar klimatike, të avancuar të drejtat e njeriut, për të nxitur mirëkuptimin reciprok dhe zbatimin e Objektivave të Zhvillimit të Qëndrueshëm për të arritur jetën e paqes, prosperitetit dhe dinjiteti për të gjithë.

Tani më shumë se kurrë, ne duhet të mobilizojë rreth parimeve dhe vlerave të përbashkëta të Kartës së Kombeve të Bashkuara.

Unë do të doja të shpreh mirënjohjen time të thellë për ish-Sekretares së Shtetit Hillary Clinton për një angazhim të jetës për paqen, përparimin e grave dhe mirëqenien e fëmijëve.

Ajo ka qenë një simbol i fuqishëm global i fuqizimit të grave, dhe unë nuk kam asnjë dyshim se ajo do të vazhdojë të kontribuojë në punën tonë në të gjithë botën.

SHPËRNDAJE