truuuPreshevë, 9 nëntor  -“Presidenti i ardhshëm i Amerikes e ka emrin Donald Trump!” ishte ky titulli i nje raporti paralajmerues botuar para një jave, pikërisht me 2 nentor te ketij viti, shrkuar nga redaktori për marëdhënie nderkombëtare i agjencise së lajmeve “Presheva Jonë” i cili solli nje analize te thukët ne prag te zgjedhjeve ne SHBA dhe fitores se mundshme te kandidatit Donal Trump. Reth këtij shkrimi dhe titulli  patem kritika, madje edhe nga kolegët si zakonisht “prej nga po e dini ju?”

 

Sekretaresha  e redaksise ne telefon ose permes emailave ketyre reagimeve ju eshte pergjigjur shkrut duke qeshur se ne  jemi “oktapadi shqiptar” apo “nostradamusi nga Presheva”  dhe se ja “qellojmë” shpesh sikur me rastin e helmimit te deputetes Donika Kada-Bujupi  ku agjencia jone shkroi nje jave para helmimit se do te ndodhe nje gjë, cksa dhe ndodhi Por mire, “shpëtuam”  qe nuk na “akuzuan” se “Presheva jonë” mund ta ketë helmuar deputeten:-))

 

“Po bëri e fitoi Ronald Trump ?” kishte pyetur “Pesheva jonë” me 2 nentor.  Atëhere, halli me  Kosovën, shqiptarët..?

clinttt111Sidoqofte, disa portale mund te na akuzojne se ne paskemi lobur per trump. Ne fakt agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” eshte medium  vetem shiptar  neutral, apolitik, sepse nuk paguhet nga patronet apo boss-ët politik, por thjeshte eshte nje medium i shpejte dhe objektiv dhe armik te vertete ka njeanshmerinë dhe gazetatarine spekulative, fale profesionalizmit dhe gazetarëve  me pervojë, te rryer me karrier te pasur gazetarske investigatvive dhe vizionare, qe gjerat i shikon shume me heret, cka u deshmua edhe me fitoren e kandidatit Donald Trump ! Padyshim “Presheva Jonë”  sot ne ne opinon kosndierohet ssi “press oktapadi” shqiptar e cila para një jave kishte shkruar shkrimin me titull “Pesidenti i ardhshëm i Amerikes e ka emrin Donald Trump!”

Pra,  me 2 nëntor te ektij viti agejncia e lajemeve “Presheva jonë”  shkroi se “Donald Trump ka gjasa te medha te jete president i ardhshëm i Amerikës per shume aresyera ne rend të parë per shkak se populli amerikan voton, e jo te tjerët, se dyti per shkak propagandës se shfrenuar, shpifjeve kunder tij dhe së  treti per shkak Euforise se ekzagjeruar pro Clintonit sidmos ne Kosovë, cka sigurisht do te dhe besohet se presidentin amerikan nuk e zgjedhe as Kosova e as Serbia por popopulli amerikan.”

“Doren n’zemer, pa c’vlerësuar rolin dhe kontributin e Clintonëve per Kosovën dhe shiptarët, por ky kapitull eshte kryer dhe duhet shikuar dhe ecur me tutje, perpara..” ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Permendem fjalën lobim, cka shqiptaret duket se ne këte drejtim per here te pare zhvilluan fushate naive.  Si ne Kosove ashtu edhe diaspora shqiptare ne Amerikë, ata duhej te ndaheshin ne dysh, dmth te lobojne andej e kendej duke mos bere armiq se koti, por per  fituar miq nga dy palet. Mu ashtu siq ishte bere ne cdo zgjedhje te me¨parshme ne SHBA lobo e kontribo per Bush e Clinton. Dhe tash “po bëri e fitoi Ronald Trump ?” kishte pyetur “Pesheva jonë” me 2 nentor.  Atëhere, pse Kosova, shqiptaret (disa) te mbjellin kot armiqesi kunder njerit kandidat per president te ardhshëm te Amerikës ?!

Tani Trump është president i zgjedhur. Këtu do të gjeni pesë arsyet si e arriti ai atë që nuk pritej nga shumica dhe ishte e pakuptueshme nga shumë. Donald i papërshkueshëm nga bresheri spekulimesh qa e eldhinen ate me dofare skandale. Ai garoi kundër Demokratëve. Garoi edhe kundër forcave në partinë e tij. Ai i mundi të gjithë. Faktori Comey, kur drejtori i FBI-së publikoi letrën në të cilën thuhej se do të rihapej hetimi për email-et e Hillary Clinton. Ai i besonte, sikur edhe “Persheva jonë”  instinkteve..

SHPËRNDAJE