PELE: JAM I GATSHEM TA NDIHMOJE FOTBOLLIN SHQIPTAR

Gjenevë, dhjetor (AIK-Presheva Jone)


I ka deklaruar  aik “Presheva Jone” ylli i futbollit botëror Pele. Lefgjenda e gjalle e fotbollit botror I ka dekalruar agjencise sone se “unë jam gatshëm të ndihmojë fotbollin shqiptarë, nëse  një gjë e tillë më kërkohet. Stafi im madje është i gatshëm të kontribuoj edhe me ndihmesa tjera të kuadrove, me trajner apo këshilltarë të futbollit nga Brazili që edhe Shqipëria të ketë nesër futbollistë dhe ekipe më të mira dhe të përsosura”.


 

Nefail MALIQI


I ftuar nga Klubi Futbolistik Lausanne-Spor në Gjanevë ne praniene e yllit te futbollit boteror Pele dhe autoriteve zvicerane eshte themeluar propjekti i ri ku do të mbaj emrin e yllit të futbollit botëror Peles, të quajtur “Projet Compus Pelé”. Pas inaugurimit të këtij projekti ndërkombëtar Pele në Gjenevë per agjencine Informative kombetare “Presheva Jone” foli per Kosovne dhe futbollin shqiptare.

Se cfrae mendon Pele për futbollin shqiptar, ylli i futbollit botërorë për AIK “Presve Jone” pergigjet : “Unë jam i gatshëm të ndihmojë fotbollin shqiptarë, nëse  një gjë e tillë më kërkohet. Stafi im madje është i gatshëm të kontribuoj edhe me ndihmesa tjera të kuadrove, me trajner apo këshilltarë të futbollit nga Brazili që edhe Shqipëria të ketë nesër futbollistë dhe ekipe më të mira dhe të përsosura”.

Sipas Peles,  “nuk mjafton vetëm talenti dhe forca por edhe mbështetja financiare, për të pasur një futboll apo sport të mirfilltë në një vend. Shtetin nuk e bënë të njohur vetëm demokracia apo zhvillimi ekonomik, por edhe sporti. Prandaj pa demokarci dhe  ekonomi të mirëfilltë,  nuk do të kishim as sport të mirëfilltë!. Shqipërisë, besoj se sot nuk i mungojnë këto kapacitete, sidomos rinia me plotë energji dhe talent,  por kjo armatë e të rinjve duhet sitimulohet dhe iknkrajohet,   për cka nevoitet padyshim më shumë vullnet dhe aksione nga ana e shtetit për të ndihmuar të rinjtë për të pasur një futboll apo sport më të avancuar “. Ndersa rreth Kosoves ai ka njohur nga mediat boetrore, sipas t eclit eshte I lumtur qe edhe ne ekt evend, ne ekt epjese te Evropes sot populli I Kooves po jeton i lire dhe i qete pa vuajtje ne demokraci ne nje vend t elrie siq gjithe qytetaret evropiane.

SHPËRNDAJE