Kosova nuk njeh patent shoferin e Serbisë, shërbehuni me ato të Republikës së Kosovës !

Ndryshe nga ministri kosovar Rexhepi , zv.ministri i Punëve të Brendshme të Kosovës Sasha Rashiq po ashtu i ka thënë Tanjugut se poseduesit e patentë shoferëve serbë mund t’i zëvendësojnë ato me patentë – shofer të Kosovës, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”.

Prishtinë, 1 shtator
Gjithë qytetarët  në Republikës e  Kosovë që nga sot janë të pavlefshëm patentë – shoferët që i ka lëshuar i MPB i Serbisë. Bajram Rexhepi , Ministër  i Punëve të Brendshme i Republikës së Kosovës ka sqaruar për Tanjugun e Beogradit se patentë shoferi i lëshuar njësitë rajonale të MPB të Serbisë nga Kosova janë të pavlefshme që nga sot dhe personat e pajisur me këto patenta nuk mund të drejtojnë automobilat në Kosovë, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”
Rexhepi njëkohëisht  kashtuar se patentë – shoferët serbe me regjistrimet e atjeshme vlejnë edhe në Kosovë por pronarët e automobilave gjatë hyrjes në Kosovë këtë rast duhet të paguajnë sigurimin,

Ndryshe nga ministri kosovar Rexhepi , zv.ministri i Punëve të Brendshme të Kosovës Sasha Rashiq po ashtu i ka thënë Tanjugut se poseduesit e patentë shoferëve serbë mund t’i zëvendësojnë ato me patentë – shofer të Kosovës.

 


1 Komente

  1. Muhamed, October 14, 2016:

    Jam i lindur ne beograd 1974 dhe kam jetu deri ne 1994. Momentalisht e kam marr patentshoferin ne krushefc. Nuk kam mujt me ndru ne kosov se nuk e kam pas patentin e par prej beogradit. Patentshoferin ma kan marr srbet ne kohen e luftes tani kom qen i detirum me marr ne krushefc. A muj tash me ndru me marr te,kosoves ? Ju faleminderit

Komentoni