Duke komentuar ftesën e kryetarit Mustafa Ragmi për të bojkotuar zgjedhjet republikane dhe presidenciale, Halimi tha se “atëherë zëri i tyre nuk do të dëgjohet dhe përsëri problemet kërkojnë zgjidhje urgjente “. Me abstenim dhe bojkot, ne do të jemi edhe më të dobët. Ne si politikanët duhet të jemi  përgjegjshëm”, ka pohuar z. Halimi.

 

Beograd, 30 prill

Lideri i Partisë për Veprim Demokratik z.Riza Halimi  shefi i koalcionit të shqiptarëve të Luginës së Preshevës tha sot se koalicioni pas zgjedhjeve do të  mbështes ato parti fituese me karakteristika që ofertë dhe sigurojnë për të zgjidhur problemet e përditshme të pakicave-

“Unë nuk shoh asnjë ndryshim thelbësor në mes të qendrës së dy të madhe politike në Serbi, kur është fjala për pakicat dhe për ne pyetjen e rëndësishme e Kosovës,” ka phuar sot lideri i Luignës së preshvës Riza halimi për Radio Televizionine  Serbisë- RTS. Për z.Halimi, vendimi ynë i koalcionit që do të mbështesë, do të ketë mundësi të ndikojë në ofertë të veçantë për zgjidhjen e problemeve të jetës që për nga natyra janë shumë urgjente.

Ai theksoi se koalicionit i mbete që të vendos, siq u shpreh ai,  “pa komplekse” për të bashkëpunuar me cilindo koalicion tjetër që është në gjendje për të formuar një qeveri, dhe për të ofruar diçka konkrete për pakicat. “Koalicioni do të jetë i lirë të vendosë. bashkëpunimin ky kompleks që është i aftë dhe që orfron diçka konkrete, në këtë rast janë shqiptarëve të Luginës së Preshevës.. “, tha Halimi.

Duke komentuar ftesën e kryetarit Mustafa Ragmi për të bojkotuar zgjedhjet republikane dhe presidenciale, Halimi tha se atëherë zëri i tyre nuk do të dëgjohet dhe përsëri problemet kërkojnë zgjidhje urgjente “. Me abstenimi dhe bojkot, ne do të jemi edhe më të dobët. Ne si politikanët duhet të jemi  përgjegjshëm”, ka pohuar z. Halimi.

SHPËRNDAJE