DASHURIA E FEMRES SHQIPTARE PER TE QENE NENE, ESHTE ME E MADHE NE BOTE !

DASHURIA E FEMRES SHQIPTARE PER TE QENE NENE,  ESHTE ME E MADHE NE BOTE !

Nena te dashura nese dikush ju akuzon per dashuri te tepreruar ndaj femijeve tuaj rebelohuni! Edhe shkenca eshte sot nga ana juaj. Sipas nje kerkimi i bere ne Washington University School of Medecine , dashuria dhe kujdesjet e teperta te nenes ndihmojne trurin e femijes. Ky kerkim ka treguar qe femijet te moshe parashkollore qe kane kujdesje te nenes ne vecanti te madhe , ndihmon ate pjese te trurit, ku futet: te te mesuarit, memoria por dhe stresi.

Me fjale te tjera, te gjithe femijet qe ne moshen 4-5 vjec rriten dhe perkedhelen nga mamaja , do marrin nga ky trajtim nje avantazh te madh mbi planin psiko-fizike, te jene me te zgjuar se bashkemoshataret e tyre.

Sigurisht qe kjo teori nuk eshte shume e re. Psikoanalistja britanike John Bowlby,flet per komponentet etologjik te sjelljes se njeriut dhe mberriti ne konkluzionin, duke qene se bebet jane mamifera, ne vitin e pare te jetes duhet te fillojme te sillemi sikur te jete ne akoma ne barkun tuaj. Gjithashtu femija duhet te jete ne kontakt te vazhdueshem me nenen.


Nuk ka komente

Bëhu komentuesi i parë!

Komentoni