???????????????????????????????Gazetari yne (agjencisë së lajmeve “Presheva jonë”) Nefail Maliqi me  mikun e tij, njëherit  nga sot sekretar i pergjithshëm i UEFA-s Theodore Theodoridis ne selinë e UEFA-s në Nyon.

 

 

Nyon/UEFA, mars  -Pasardhësi Gianni Infantono-s do të jete Theodore Theodoridis. Kjo është konfirmuare sot zyrtarisht gjatë një konference shtypi në selinë UEFA-s pas mbledhjes se Komiteti Ekzekutiv të kësaj shtëpie evropiane të futbollit. Federata e Futbollit Evropian (UEFA) njoftoi sot se ajo do të mbahet më 3 maj një votë nëse Kosova do të pranohet për anëtarësimin e UEFA-s.

Konferencën e parë e fillon me Kosovën, njofton “Presheva Jonë” e cila ndoqi ketë konferencë shtypit me përfaqësuesit e mediave botërore. Pask esja konference me eprfaqesuesit e mediave botërore (Reoiters, Associated press, ATS, AFP, SDA, DPA, “Presheva jonë” etj..) njeriu numer dy i UEFA-s Theodore Theodoridis. ka dhënë një interviste eksluzive për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” i cili flet për futbollin shqiptare,  rrugën e anetaresimti te Kosovës ne UEFA, lobimin dhe rolin e shefit te FFK-së fadil Vokrtti ne kete proces. etj..

 

Se cfare mendon për futbollin shqiptare në përgjithësi, sekretari i përgjiithshem i UEFA-s ne fillim te kesaj bisede per “Presheva jonë” ka pohuar se  “Futbollistët shqiptarë, jane të shleqyeshëm ne tapine gejlbert ne stadiumeve te njohuara botërore . Ata jane të mrekullueshem sidomos ne ekipet e njohura derkombëatre, dihet per shkaqe te kushteve qe i ofrojnë ata. Sportistet shqiptar, sikur edhe futbollistet sot po mbajnë gjallë dhe avancojnë ekipet evropiane, përfshirë këtu edhe Zvicren, France, Belgjiken, Gjermanië madje edhe ne Greqi…”

 

Theodoridis : Në kongresin e UEFA-s në Budapest me 3 maj votohet per dhe kunder  anëtarësimi të  Kosovës në UEFA. Vendimi merret me vonë

foto-4-2Pyetjes së sekretarit të ri të përgjithshëm të UEFA-s, se Kosova a ka gjasa që në muajin maj të jetë anëtare e familjes evropiane të futbollit, Theodore Theodoridis eshte përgjigjur se “UEFA gjithnjë ka pasur në agjende Kosovën dhe futbollin shqiptar. Në Kongresin e saj të ardhshëm që do të mbahet në Budapest më 3 maj do të shqyrtohet anëtarësimi i Kosovës qe do të bëhet përmes votimeve të vendeve anëtare të UEFA-s. Se a do te pranohet e ajo me 3 maj Kosova anetare e UEFA-s nuk mund t ju konfirmoj asgje e tera mvaret nga votimet.  Megjithse do te thoja se pranimi i Kosovës në UEFA me 3 maj ështe n’dorë të Fadil Vokrrit. Mvaret se si ai ka lobuar..”

Duke folur për votimet e  3 majit te keitj viti ne kongresin e ardhshme te UEFA-s ne ne Budapest Theodore Theodoridis ka shpjeguar proceduren e votimeve dhe (mos) pranimit te Kosoves ne UEFA.  Sipas sekretarit te përgjithshem te UEFA-s Theodoridis “Kosova për te qene anetare e UEFA-s duhet votuar shumica pra 50 +1. Nëse Kosova do te pranohet në UEFA si anëtare e 55, dhe me 3 maj nuk ka perfundon gjthëcka. Procedura e anetaresimit vazhdon në mbledhjen vijuese të Komitetit Ekzekutiv të FIFA-s, më 17 e 18 mars në Cyrih, për të përgatitur dokumentet përkatese  të anetaresimit  te Kosovës  si një anëtare të organizatës botërore. Kurse më 13 maj në kongresine  ardhshëm në Mexico City edhe pse  votimet janë pro,  do te jepet bekimimi,  do te vendoset defitivisht për pranimin apo jo të Kosoves ne UEFA ”

 

Nese Kosova për anëtarësim të plotë në Federatën Botërore të Futbollit (FIFA), pasi ajo do të lejohet të marrë pjesë në eliminatoret për Kupën e Botës që do të mbahen në vitin 2018 në Rusi, tha zyrtari i late i UEFA-s

Agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” se Serbia sikur ne rastin e UNESCO-s ka nisur fushaten kunder anetaresimit te Kosovës ne UEFA. T’ju perkujotojme se Kosova shpalli pavaresinë e saj me 17 shkurt te vititi 2008 dhe qe nga atehere Kosovën e kane njohur  112 vende botërore  nga 193 shtete  tjera anetare te OKB-së.

 

UEFA ka konfirmuar sot se në Kongresin e saj vjetor më 3 maj në Budapest të Hungarisë, do të vendoset për antarësimin e Kosovës

Kosovaaaa-780x439-780x420Sekretarit të ri të përgjithshëm të UEFA-s ne fund për “Presheva jonë” ka dekalruar se   “Në rast se Kosova pranohet si anëtare e 55-të e UEFA-s, atëherë vendi juaj do të mund të përfshihet edhe në kualifikimet për Kupën e Botës 2018, që nisin në shtator të këtij viti.”

 

“Po, Kosova teorikisht mund të luajë në kualifikimet Kupës së Botës. Por, janë dy hapa që duhet kaluar, që Kosova do te perballet permes dy fazave deri tek pranimi oficiele ne UEFA,e  para me 3 maj te e këtij viti dhe e dyta ne Kongresin e Meksikos, kur do t’i jepet bekimi i anetaresimit nesde ndodhë.”  ka theksuar ne vazhdim Theodoridis per agjencine e lajmev “Presheva Jonë”  duke aluduar në anëtarësimin e Kosovës në UEFA në Kongreset e majit ne Budapest

“Nuk ka shanse që Kosova të pranohet në UEFA, pa qenë anëtare e OKB-së..”  kane thene jo vetëm atuoritetet serbe por edhe me vite te tera edhe vet ish-presidenti i UEFA-s Michel Platini i njohur nder shiptarët si pro serb. Kete e kishte pohuar dite me pare ne nje bisede për “Presheva jonë” edhe shefi i ri i FIFA-s Infantono qe sipas mediave ballkanike “paska gjak serbi”, ndryshe deklaratat e tyre nuk do te ishin kaq te “ftofta” për perspekiven e  futbollit kosovar.

 

Megjithse thome se ne sport nuk ka politike, por bazuar nga deklaratat e auotiteteve serbe, nga radhet e Federates se Futbillit serbe, ata qysh tash ka nisur te bejne  politike se sa sport duke nisur fushaten e  tyre te egër per te penguar Kosovën ne UEFA-s. Megjëthse me 3 maj do te shifet githcka se kush sa ka lobuar e kush sa ka bere sport e politike.

 

Kongresi i radhës i UEFA-s do të mbahet në fillim të muajit maj dhe gjasat janë të mëdha që të aprovohet aplikimi i Kosovës për pranim. Burimet e agjencis e se lajmeve “Presheva Jonë” mësojne se ne Budapest nuk do te perseritet UNESCO  i Parisit.  Një zyrtar i UEFA-s për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” ka pranuar haptas duek utreguar se optimist qe Kosova do te posedoj votat me 3 maj te këtij  viti per te qene anetare e re e UEFA-s.  Por megjthate kjo eshte ne duar te kreut te FFK-së, qe e tha edhe vet  njeriu numer dy i UEFA-s  z. Theodoridis , se e tera kjo eshte varet nga Kosova, rrespektivisht roli dhe agnazhimi i Fadil Vokrrit se saja ka bere hyzmetin kesaj pune, duke lobuar ne favor te anetaresimit te Kosovës ne UEFA.

 

Ne foto: Gazetari yne  (Nefail Maliqi) i agjencis e se lajmeve “Presheva jonë” ne seline e UEFA-s duke duke ndjekur konfrencen e pare te sekretarit te pergjithshem te UEFA-s Theodore Theodoridis i cli e nis me Kosoven…???????????????????????????????

SHPËRNDAJE