???????????????????????????????Ne foto: Gazetari ynë (Nefail Maliqi)  agjencis e se lajmeve “Presheva jonë” ne seline e UEFA-s duke duke ndjekur konfrencen e pare te sekretarit te pergjithshem te UEFA-s Theodore Theodoridis i cli e nis me Kosoven…

 

Nyon/UEFA, 4 mars  -Ashtu siq kishim paralajmeruar qe per sot pasardhesi Gianni Infantono-s do  të jete Theodore Theodoridis.  Kjo eshte konfirmuare sot zyrtarisht gjate nje konference shtypi ne seline UEFA-s pas mbeledhjes se Komiteti Ekzekutiv te kesaj shtëpie evropiane te fubollit i cli  Konfrencen e  pare e  fillon me Kosovën, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” e cila ndoqi ket konfrence shtypit me perfaqesuesit e mediave botërore.

 

Më 3 maj te ketij viti ne kongresin e UEFA-s ne Budapest shqyrtohet anetaresimi i Kosoves ne UEFA 

Kosovaaaa-780x439-780x420Pyetjes se gazetarit te agjencise  se lajmeve “Presheva Jonë” ne seline e UEFA-s shtruar sekretarit te ri të pergjithshem te UEFA-s,  se Kosova a ka gjasa qe ne muajin maj te jete anetare e familjes evropiane te futbollit, Theodore Theodoridis eshte përgjigjur se “UEFA  gjitnje ka apsur ne agjende Kosven dhe futbollin shquiptar. Në Kongresin e saj te ardhshëm qe doi të mbahet ne Budapest më 3 maj tdo e shqyrotoeh anëtaresimin  i Kosovës qe do te behet permes votimeve te vendave anetare te UEFA-s.”

Në rast pranimit në UEFA, Përfaqësuesja e Kosovës do të ketë të drejtë të marrë pjesë në kualifikimet për Kampionatin Botëror ‘Rusi 2018’.

Bashkimi Evropian Futbollit (UEFA) ka mbushur vakumin e saj të energjisë. Një javë paszgjedhjes së, Gianni Infantino (45) të kryetarit të FIFA-s federata kontinentale ka promovuar grekët Theodore Theodoridis (Greqi) në Infantinos pasues të përkohshme si sekretar i përgjithshëm.  Kjo, gjithashtu do të thotë se Kongresi UEFA duhet të vijë më 3 maj në Budapest shumë herët në pikëpamje të afateve, në mënyrë ende për të zgjedhur një udhëheqës të ri. Francezi Platini dëshiron të kthehet me një hakmarrje para EURO 2016 (10 qershor – 10 korrik) në zyre ne postin e tij.

Pra, nga sot Theodore Theodoridis, sekretarin e Përgjithshëm te UEFA-s. Theodoridis, një shtetas 50-vjeçar grek, i cili ka punuar në UEFA që nga janari 2008,  gjatë kesaj konference shtypi në Nyon po ashut ka dhene lajmin se  that goal-line teknologjia do të futet në garën për herë të parë.

ESKLUZIVE: Pas pak ne agjenicne e lajmeve “Presheva jonë” mund te lexoni intervisten ekskluzive me njeriun numer dy te UEFA-s Theodore Theodoridis i cili flet për futbollin shqiptare,  rrugën e anetaresimti te Kosovës ne UEFA, lobimin dhe rolin e shefit te FFK-së fadil Vokrtti ne kete proces. etj.. ???????????????????????????????

SHPËRNDAJE