refHasOse: Dy Qeverit  dhe dy Parlamentet e shteve tona amë, është dashur të reagojn për mos lejimin e përdorimit të librave shqip, ka shkruar analisti nga  Lugina, ne agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Shkruan: Refik HASANI

Parlamenti i Shqipërisë dhe  Parlamenti i Kosovës është dashur të reagojn lidhur me mos lejimin të dy marsit 2016, librave shqipë.Qeveria e  Shqipërisë dhe Qeveria e Kosovës  është dashur të reagojn.

Pas heqjes së Lapidarit të UÇPMB-ës më 20 janar 2014, kthimi i librave shipë prap në Kosovë ku ishin shtypur dhe ishin donacion nga Ministra e Arsimit të Kosovës është një diskriminim shumë i rëndë i kohës më të re.  Mekanizma dhe instanca të BE-së po ashtu është dashur të reagojn.

 

Reciprocitet për të drejtat individuale dhe kelektive pëMedvegjë, Bujanoc dhe Preshevë.

 

Prishtina zyrtare në bisedimet me Beogradin në Bruksel do të duhej të  reagon për librat shqipë.

Tirana zyrtare t’i dërgoj  një notë proteste përmesë Ambasadoritt në Beograd, pse jo edhe të tërhiqet dhe të ngrihen  përkohësisht marëdhënjet diplomatike  Shqipëri-Serbi.

 

Tirana dhe Prishtina zyrtare do të duhej të ngrisin,të shtrojn diskriminimin në nivele të Parlamentit Evropian dhe në seanca të Këshillit të Sigurimi të OKB-ës,diskriminimin  që ju bëhet Krahinës Shqipëtarëve të mbetur padrejtësisht nën administrimin e Serbisë.

 

SHPËRNDAJE