FFK-2-e1424113513370Nyon, 1 mars UEFA -Pas emërimit të Gianni Infatino ne krye te FIFA-s javen qe shkoi, vendi i tij ne UEFA ende eshte i zbarzët. Për te ardhur ne vendin e Infantonos, për sekretar i përgjithshme i UEFA-s jane disa emra. Por, sipas agjencise se lajmeve “Presheva jonë” ne seline e UEFA-s greku Theodore Theodoridis është kandidat me potencial dhe i mundshem për te qenë njeriu numer dy i kesaj shtëpie evropiane te futbollit.
Komiteti ekzekutiv i UEFA-s do të takohen të premten e ardhshme për të caktuar një Sekretarin e Përgjithshëm të re për të zëvendësuar Gianni Infantino pasi eshte bërë president i FIFA-s. Sipas “Presheva jonë” greku Theodoridis eshte një mik i Fadil Vokrrit. kyretar i FFK-së. Do theksuar se njeri numer dy i UEFA-s  para një viti (16 Shkurt 2015) kihste vizituar Kosovën i cili pos takimeve ne kreun e FFK-së ai ka vizitaur edhe qevrine e Kosovës.
Lidhur me emrat e rinj (kanditatë) qe duhet të jenë pasardhes te Infantinos do te shyqyrtoj Komiteti Ekzekutiv do të takohen ne fund t ekesja jave në selinë e UEFA-s në Nyon. Disa media evropiane kanë cituar greke Theodore Theodoridis si favorite për pozitën e nr 2 të trupit të futbollit evropian.

Pasardhësi Infantino duhet të caktohet përkohshëm në pritje të procedurave për pasardhesin e  Michel Platinit, pas aferes se fundit me të.

SHPËRNDAJE