tabbb2222Preshevë, 1 mars   -Studimi  nderkombëtar nga Henley & Partners qe e percjell sot Daily Mail  ne radhitjen e 104 vendeve me pasaporte të (pas) fuqishme eshte renditur e para Gjermania me  pasaporten e te cilit vedn mund të vizitosh 177 vende pa viza. Në baze te vlerës, fuqise se pasaportes, pas asaj gjermane vjen ajo Suedeze (176 vende pa viza) britanike (3)… Kurse pasaporta shqiptare zen vendin  e 64 qe mund te vizitosh 98 pa viza,  Kosova zen vendin e  97 me te cilen pasdaorte mund te vizitosh vetem 38 vende ?!,  transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Ne vendin e 6-te gjenden  Kanada, Irland,a Luxembourgu, Norvegjia, Portugali, Korea Jugore, Zvicra me te cilat apsaporta mund te vizitosh  172 vende.

Gjermania ka marrë të drejtat e bragging në një renditje vjetor të pasaportave më të fuqishme të botës, nderkohë Britania e Madhe dhe Shtetet e Bashkuara kanë rënë për të tretë dhe të katërt, respektivisht, në listën e këtij viti. Qytetarët gjermanë mbajnë pasaportën më të fuqishme në botë, si ata mund të vizitojnë 177 vende pa vizë, ndërsa udhëtarët britanikë mund të hyjë 175 dhe turistët amerikanë mund të udhëtojnë në 174 vedne.

Me një rezultat maksimal të mundshëm të 218, indeksi kufizimi i vizave nga Henley & Partners, një nënshtetësisë dhe të planifikimit firmë, renditet vendet ose territoret në bazë të numrit të vendeve qytetarët e tyre mund të udhëtojnë të lirë pa viza.
Sa për pasaportat paktën të fuqishme të botës, Afghanistan gjeti veten në fund të tabelës me qasje pa viza në vetëm 25 vende.albabbs222

SHPËRNDAJE