needdAnëtarët e Këshillit të Madh (Le Grand conseil ) erdhi dhe i dha një njoftim pozitiv të kërkesës së një kosovari të  burgosur. Këshilli i Madh i Neuchâtel  fjalën e fundit për peticion do ta jep në dhjetor

 

Neuchatel, 22 nentor – -Një komision i Këshillit të Madh të Neuchâtel-it, jo vetëm ka rënë dakord për të hyrë në një kërkesë për një kosovar, të dënuar me 6 muaj burg për qëndrim ilegal dhe punë ilegale, por ai vetëm ka bërë një njoftim pozitiv të kërkesës së tij. E cila është e rrallë në vendbanim, siç vuri në dukje një nga raportuesit të komisionit, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra.

Më konretisht, ky aplikant Kosovar i azilit u dënua në vitin 2015 për gjashtë muaj burg për qëndrim të paligjshëm dhe për të punuar pa autorizim në Zvicër. Megjithatë, personi ne fjalë  nuk u kundërshtua në kohë, sepse ai ishte në dijeni të urdhrit penal pas afatit ligjor për mjetet juridike. Ai u la me mundësinë e aplikimit, me  shpresë për t’i shpëtuar dënimit.

Qasja e tij ka sensiblizuar anëtarët e Komisionit, në dritën e rrethanave të tij personale: kërkuesit e azilit i martuar në Zvicër, ka marrë një leje B për të qëndruar dhe ka një kontratë pune. Fuja në burg do të ketë efekte negative në procesin e integrimit në Zvicër, si dhe punën e tij. Për më tepër, të dhënat e tij ishin te pastra para se të ishte dënuar ndjekjen penale. Komisioni propozon që kobvari t’i ndajne  6 muaj burgim në një dënim prej 180 ditësh-gjobë nga 50 franga në ditë. Megjthate, Këshilli i Madh (Le Grand conseil ) do të vendosë në dhjetor.

SHPËRNDAJE