sacoorttt“Nuk ka indikacione per ndonjë  ndryshimi te politikave amerikane ne krye te presidentit te ri Trump karshi pavarësisë së Kosovës.” ka thene ambasadori amerikan ne Beograd z.Kyle Scott, njofton agjecnia  e lajmeve “Presheva Jonë”.

Ambasadori amerikan në Beograd, Kyle Scott, konsideron se nuk ekziston asnjë tregues së administrata e Donald Trumpit do të ndryshojë qëndrimin e Shteteve të Bashkuara ndaj Serbisë ndaj pavarësisë së Kosovës,
Ambasadori i SHBA në Beograd, Kyle Scott tha se ai nuk pret ndryshime në politikën amerikane ndaj rajonit pas zgjedhjeve kandidati republikan Donald Trump për presidentin e ri të SHBA. Keto vleresime ai i beri në një panel mbi rezultatet e zgjedhjeve në Shtetet e Bashkuara dhe në bashkëpunimin midis Serbisë dhe Shteteve të Bashkuara, të organizuar nga Oda Ekonomike Amerikane. Me kete mund te thuhet se kjo eshte shupalaka e radhes e SHBA-ve pas euforise se tyre me rastine fitores se Trump, sakruar “Presheva Jonë”

Ai tha se nuk pret që Shtetet e Bashkuara ta ndryshojnë  politikën e saj ndaj Kosovës, sepse, siç tha ai nuk ka asnjë tregues se një gjë e tillë do të ndodhë. “Nuk ka asnjë arsye për të besuar se Trump do të sjellë ndryshime të rëndësishme në lidhje me Ballkanin,” tha Scott

Sipas tij, Amerika është një vend i madh që respekton interesat e veta, si dhe që nuk do të ndryshojë politikën e saj lehtë. I Dërguari i Washingtonit në Beograd tha gjithashtu  se në të ardhmen në fokus të Amerikës për këtë rajon me siguri do të jetë stabiliteti.

SHPËRNDAJE