mesiissFutbollisit i njjur boteror Lionel Messi i barcelones eshte dënuar me21 muaj burg për evazion fiskal, shrkuajne mediat  spanjolle, trasnmton agencia e lajmeve “Presheva jonë”

Një gjykatë spanjolle ka thënë se Messi dhe babai i tij Jorge fajtor për tri akuza për evazion fiskal, për të cilat kanë marrë dënime me burg e 21 muaj. Siç u tha, ata shmangur 4.1 milionë euro në mes të 2007 dhe 2009.

Sipas ligjit spanjoll, dënimi ishte më pak se dy vjet mund të shërbejë si kusht, dhe nuk ka gjasa të Mesit dhe ati i tij shkojnë në burg. Gjykata vendosi se Mesi duhet të paguajë dy milionë euro, dhe babai i tij 1,5 milion. Gjatë gjykimit, prokuroria deklaroi se dy prej tyre në Belize dhe Uruguaj u përpoqën për të fshehur të ardhurat nga e drejta për të përdorur fudbalerovih foto.

Lojtari i shapllur  pesë herë më e mirë në botë gjatë gjykimit tha se “nuk dinte asgjë” për çështjet financiare.

SHPËRNDAJE