ramm11“Rama: Kosova qe po na ndan”  (“Rama: Kosovo nas deli najviše”) eshte y tiuli i shkrmit  të gazetes serbe novosti.rs e cia shrkuan  për mardhëniet Beograd-Tiranë përballë Kosovës, transmeton agjencia  e lajemeve “Presheva Jonë”

 

Kosova, patate enxehte, mes Serbise dhe Shqipërisë. Ato s jane ne gjendje me majt e as me e lëshue?!
Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama për marrëdhëniet në mes Tiranës dhe Beogradit ka phuar se “bashkëpunimi është më i mirë se kurrë, dy vjet më parë kemi biseduar rreth. Unë jam i kënaqur për të dëgjuar se shumë shqiptarë që udhëtojnë “Air Serbia”

Marrëdhëniet mes Serbisë dhe Shqipërisë në vitet e fundit, të karakterizuar nga atmosfera shumë e kundërta. Nga njëra anë, ai prodhon inciedente dhe koreografi  me  “Shqipërinë e Madhe”, ndërsa nga ana tjetër, thekson bashkëpunimin e të mire  fqinjësisore

 

Rama: Më vjen mirë qe Thaci e Mustafa po afrohen me Serbinë!

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama,  “Novosti” thotë se Kosova është pika më e madhe e mospajtimit ndërmjet dy vendeve, bën thirrje që nuk jetojnë në të kaluarën dhe ka thënë se duhet të punojmë për gjërat që do të rrisë marrëdhëniet.

Se cilat  janë sot marrëdhëniet mes Beogradit dhe Tiranës, lidhur me ekt epyetje kryeministrit sqhiptar eshte pèergjigjur fillimisht  se “Marrëdhëniet mes Serbisë dhe Shqipërisë janë tani më të mirë se sa ato kanë qenë ndonjëherë më pare. Sigurisht, ka gjithmonë mundësi të jetë edhe më mira. Por mos harroni, vetëm dy vjet më parë ne nuk faaritur te flasim me njëri-tjetrin. Sot ne jo vetem se flasim por edhe  punojmë e veprijme  së bashku, ne kemi ndërtuar urat e bashkëpunimit. Ne jemi në gjendje për të lëvizur përpara me një plan shumë ambicioz veprimi në lidhje me transportin dhe tregtinë, qëllimi i të cilit është për të eliminuar barrierat, duke bërë të mundur që njerëzit të udhëtojnë lirshëm dhe të tregtisë në rajon. Kjo është me të vërtetë fantastike.

Në vazhdim Edi Rama per gazeten serbe ka folur edhe per  problemet në mes Serbisë dhe Shqipërisë. “Pa dyshim, se prblem e kemi Kosovën. Mosnjohja e Kosovës është një shenjë se ende nuk ka një vullnet për të hapur, njy konfrontim ky nga e kaluara  dhe e ardhmja. Por, në ndërkohë, nuk është diçka që duhet të jetë pengesë për të qenë më afër, për të njohur më mirë, për të punuar dhe tregtisë së bashku. Gjërat do të jetë më mirë për të gjithë. Jam shumë i kënaqur nga fakti se shumë shqiptarë që udhëtojnë “Air Serbia”. Kjo është një shenjë shumë e fortë se sa marrëdhëniet e mira dhe normale të gjithë mund të jenë të dobishme.” ka pohuar Rama.  Nga kji sipas Ramës, Kosova, më mire i ka punet me Serbie se sa Shqipëria mqe ata takohen ebsiedojme em shpesh se ne.

Se cfare ka bisedaur heren e fundit me homolugun e tij Vucic, kryenistrit shqiptar ka thene se “ne kemi zhvilluar diskutime miqësore. Natyrisht, ne e dimë se çfarë ne nuk pajtohemi. Një shumë nuk pajtohen në lidhje me Kosovën. Por unë duhet të theksoj se edhe marrëdhëniet mes Serbisë dhe Kosovës janë duke bërë përparim të mirë. Kjo është arritur në sajë të udhëheqjes së Aleksandar Vucic, dhe, në anën tjetër, Hashim Thaçi, Isa Mustafa dhe të tjerët, të cilat kanë mundësuar progresin në dialogun mes Serbisë dhe Kosovës. Kjo është e mirë dhe kështu duhet të vazhdojë.”

Ne fund Rama eshe pyetur se a mund ta kuptoj ai, se sa e rëndësishme eshte Kosov për Serbinë? Lidhur me kët pyyetje kyremnistri shitar eshtepergjgijgjur se “Nuk është e nevojshme për të kuptuar gjithçka. Në të njëjtën kohë, ne u pajtuam që ne jemi dakord për të gjitha çështjet që janë në dobi të qytetarëve tanë. Unë kam qenë shumë i lumtur që kam qenë në gjendje për t’i pritur disa te rinj serbë në Tiranë dhe mundesin e te rinjve shqiptarë që të udhëtojnë në Serbi.”

SHPËRNDAJE