uefafasdBazel, 18 maj  -Sot Komiteti Ekzekutiv i UEFA-s u takuan në Basel përpara finales së UEFA Europa League dhe vendosi në afat kohor për zgjedhjet presidenciale UEFA. Siq njfton agjencia  e lajmeve “Presdheva jonë” nga Bazeli UEFA ka vendsour sot qe dy klubet kosovare të marrin pjesë në garat evropiane për edicionin e ardhshëm, nëse i plotësojnë kriteret.

Nga i derguari yneuefaaa special ne UEFA  –Ky Kongres do të shërbejë gjithashtu për të zgjedhur anëtarin femër e Këshillit FIFA evropiane. Kandidatët për dy zgjedhjet do të duhet deri më 20 korrik për të paraqitur zyrtarisht kandidaturën e tyre.

Njëhresh, Komutetit ekzekutiv i UEFAs ka vendosur të mbajë një komision special për të vendosur pjesëmarrjen e Kosovës dhe Gjibraltarit në Kupën e Botës 2018 që mbahet në Rusi.

“Nuk është vendosur sot për pjesëmarrjen e Kosovës dhe Gjibraltarit në ndeshjet kualifikuese të Kupës së Botës,” tha Surkis. “Ne jemi duke parë mundësinë e zhvillimit të një komisioni special.”

Kosova mund të pranohet në grupin H dhe I të kampionatit botëror, ku në grupin e parë bën pjesë edhe Rusia si nikoqire. Ajo duhet të zhvillojë nga dy ndeshje me secilin shtet.

Lidhur me integrimin e klubeve kosovare në garat e UEFA 2016/17, Komiteti Ekzekutiv i UEFA vendosi sot ne Bazel që dy skuadra kosovare do të luajnë në Evropë, kampioni në Ligën e Kampionëve dhe fituesi i Kupës në Europa League, me kuhst vetëm nëse ato mund të përmbushin kriteret e licencimit sipas nenit 15 të licencimit UEFA Club & Financial Fair Play rregulloret. Ky vlerësim do të bëhet nga administrata e UEFA brenda afatit të 31 majit 2016. (“Regarding the integration of Kosovan clubs in the UEFA competitions 2016/17, the UEFA Executive Committee decided that the domestic champion and the domestic cup winner could be admitted to the first qualifying round of the UEFA Champions League and UEFA Europa League “)

Së fundi, një grup pune do të krijohet për të diskutuar se si ekipet kombëtare të Gjibraltarit dhe Kosovës do të integrohen në 2018 kualifikueset e Kupës së Botës pas pranimit të tyre si shoqatat anëtare të FIFA-s. ( “…Kosovo will be integrated into the 2018 FIFA World Cup qualifiers following their admission as FIFA member associations.“)

Një Kongresi i Jashtëzakonshëm UEFA do të planifikuar për 14 shtator 2016 në Athinë.

SHPËRNDAJE