Shenja më e qartë që tregon se keni nevojë për syze është pamundësia për të lexuar. Por, ka edhe simptoma të tjera të cilat paralajmërojnë se shikimi juaj po bie.54180823-beauty-sexy-fashion-model-girl-wearing-glasses-isolated-on-white-background-stock-photo

 

Problemet me shikimin janë shumë më të zakonshme sesa mund ta imagjinoni. Gati 60% e popullsisë në botë ka nevojë për korrigjim të shikimit. Fatmirësisht, 80% e të gjitha problemeve me shikimin mund të shmangen ose korrigjohen.

 

Më poshtë do të gjeni sipas nga simptomat që paralajmërojnë se keni probleme me shikimin dhe duhet të kontrolloheni menjëherë tek një okulist.

 

Shikim i turbullt

 

Vështirësi të të parit gjatë natës

 

Vështirësi në përshtatjen e shikimit kur kalon nga errësira në dritë

 

Vështirësi të leximit të shkronjave në kompjuter

 

Tendosje apo lodhje të syrit

 

Dhimbje të vazhdueshme të kokës

 

Vizione të dyfishta

 

Shikim i valëzuar

 

Të parit e një rrethi drite gjatë gjithë kohës

 

Tension të syrit

 

SHPËRNDAJE