Pesë shqiptarët e ekipit zviceranë janë: Blerim Xhemaili, Valon Behrami,  Xherdan Shaqiri  Admir Mehmedi dhe Granit Xhaka, Pra, gati gjysmën e lojtarëve të ekipit të kombëtares zvicerane e përbëjnë shqiptarët, njofton agjenecia informative  kombëtare “Presheva Jonë” nga Gjeneva.

 

Gjenevë,28 maj  

 

Sot në Zoicër shiptarët nuk jnaë të integruar pse vetëme flasin gjuhën e këtij vendi apo pse puinojnë në amdinistrtaë por edhe duke u bërë edhe pjesë e shqërisë dhe procesve si poltike, kulturoee ashtu edhe sportive. Kur është fjala për atë sportive sot në Zvicër mesë 100 shiptarë janë pjesë e sporteve të larmishme si në boks ashtu edhe ata që luajnë futboll në ekipe të lamrishme të Zvicrës deri tek nacionalja. Ketu vlenë të thkesohet  se hë për hë në zemër të ekipitt ë kombëtares  së Zvicrës luajnë edhe pese shqiptarë.  Këta futbollist që qojnë përpara ekipin zviceran dhe i japin faqen e bardhë Kosovës dhe shqiptarërve janë: Blerim Xhemaili, Valon Behrami,  Xherdan Shaqiri  Admir Mehmedi dhe Granit Xhaka. Edhe kryetrajneri i kombetares së Zvicrës në futboll, Ottmar Hitzfeld këtë e ka konfirmuar për opinion përbërjen përfundimtare të kombëtares zvicerane që do të luajë në ndeshjen kualifikuese me Anglinë., në të cilin ekip në këtë përbërje bëjne pjesë edhe pesë shqiptarët e lartëpërmendur, njofton agjenecia informative  “Presheva Jonë” nga Gjeneva

SHPËRNDAJE