dinnnPreshevë, 23 nentor -Në Serbi sot do të fillojë pagesën prej 5.000 dinarësh nje ndihmesë shtesë për pensionistët perfshire këtu edhe ata ne Luginën e Preshevës. Kjo shume megjthëse jo aq e madhe (40 burek apo 400 zhileta) me mire pak se hiq si thone, njofton agjencia e laemeve “Presheva Jonë”

Fondi Republikan për Fondin Sigurim Pensional dhe Invalidor ka bërë të ditur se paratë do të paguhen në llogaritë rrjedhëse të pensionistëve dhe do të paguhen në sportelet e zyrës postare.

Të tjerët do të fillojnë pagesat nesër për adresat e përdoruesve dhe do të zgjasë për disa ditë.

Shumë e madhe u takon të gjithë konsumatorët të cilët kanë marrë pensione ose përfitime në tetor 2016 dhe që banojnë në territorin e Serbisë.

Siç njoftoi më parë, gjendja e ndihmës së ndarë rreth 8.5 miliardë dhe do të marrë 1.7 milionë pensionistët.

SHPËRNDAJE