foretsaorrFortesa Orana “Angelina Jolie” shqiptare nga Gjilani. Kjo karatiste shqiptare që të “ballais” edhe me qytek edhe me bukuri!

 

forttas

Nder femrat qe po tregohen më e  suksesshme në sportin e Kosovës pa dyshim është Fortesa Orana (-68 kg), anëtare e Dardanisë nga Gjilani dhe e kombëtares së Kosovës, e cila po përgatitet për sfidat e mëdha që e presin në muajin dhjetor dhe në shkurt të vitit të ardhshëm. Në një intervistë ekskluzive për agjencinë e lajmeve “Presheva Jonë” ajo thotë se “në karate nuk mjafton vetëm forca, por edhe përkushtimi, energji, inteligjencë besa edhe pergjegjesi se dora “s’ka terezi”.

 

Fortesa Orana nga Gjilani ne Dubaj e Las Vegas, jo per Miss por per Karate

fortototd

Fortesa Orana vetem 20-vjece jeton dhe studion ne Gjilan ne Fakultetin e DIFI-t. Krahas studimeve ajo merret me karate dhe aktivitet e lira fotografi mode.

Fortesa Orana nga Gjilani ne Dubaj e Las Vegas, jo per Miss por per Karate

E premendem miss se Fortesa as ketij “zanati” nuk i frikësohet, sepse nuk i mungon asgjë, ama asgjë, as bukuria e as sharmi e as masat. Si thone Zoti e ka fal me tana t’mirat.

 

E pyetur nga agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” se kur ka nisur te merret me këte sport dhe si i ka lindur ideja per karate, ne vazhdim ajo shpjegon se “fillimisht jamë marrur me sportin e hendbollit pastaj nje dit nuk mbajtem ushtrime per shkak garave te karates aty merrte pjesë edhe qika e tezës sime, dhe mu nga aty me lindi idea te merrem edhe une me karate. Pra qe prej moshes 7 vjeqare kam nisur te merrem me karate”

 

Fortesa Orana Karateistia që synon medaljen e artë Botërore !

foretsaas“Per her te parë ne gara ndërkombetare kam prezentuiar për Austrian Junior Open ne nje kategori te fort ku behem kampione, njëherit edhe Kampione e shumëfishtë e Kosovës. Sportiste e vitit ne Karaten e Kosovës isha ne 2012, 2013, 2014, pastaj edhe sportiste e komunës se Gjilanit ne vitin 2012-2013..” thote karateistja Fortesa Orana e cila flet me krenari per sukseset e saja

Duke folur për karriren e saj, Fortesa nuk i mungojne as sukseset ne arenen ndërkombëtare e cila nis garat duke marrur medjaljen e art në Dubai, pastaj në Las Vegas po ashut te art, në Turkish Open. Kam gjithashtu medalje të shumta në turne ndërkombëtare enga viset e ballkanit si nga Mal te Zi Maqedonia etj..
“Synim im është paydshim te preki majat e suksesve me medalje  Europiane dhe Botërore.

Fortesa Orana përfaqësuese e Kosovës në garat ndërkombetare për Austrian Junior Open për herë të parë një atlete nga Kosova që radhitet e para ne këto gara. Fortesa Orana është përfaqësuse e Kosovës njëherit edhe Kampione e shumëfishtë e Kosovës në garat ndërkombëtare.

Ajo eshte shpallur sportiste e vitit ne Karaten e Kosevës në vitin 2012, 2013, 2014, sportiste e komunës se Gjilanit ne vitin 2012-2013. Kurse ne garat ndërkombëtare: Ka ftura medaljen e artë në Dubai, të artë në Las Vegas, të artë në Turkish Open etj. Fortesa ka gjithashtu medalje të shumta në turne te larmishme edhe Mal te Zi, Maqeondi e treta ne Ballkan.fortttt

SHPËRNDAJE