caslsuaneeLozanë, 9 maj  -Siq kemi raprtuar Serbia ishte tronditur nga vendimi i kongresii i UEFA-s ne Budapestit  duie bere Kosovèen anëtare të UEFA-s me 3 maj. Po e njejten ditë  autoteritet serbe në Beograd kishin pohuar do të kërkojë ta anulojë këtë përmes Gjykatës së Arbitrazhit Sportiv (CAS) në Lozanë të Zvicrës. Por, eri tasgh pas nje jave ne kte drejtim s ka asgjë njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvcira  duke ju referuar burimeve te CAS.

Federata Ndërkombëtare e Futbollit, FIFA, konfirmon se aplikimi i Kosovës për pranim në këtë Federatë. Sikur zyrtaret e UEFA ashtu dhe ata nga FIFA nuk i komenton ankesat e Serbisë, pranimi i Kosovës ecën tutje,tha ata sot per  agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” në Zvciër

Pas anetaresimit të Kosovës UEFA-s, zyrtarët serbë thanë se do të paraqesë një ankesë në Gjykatën e Arbitrazhit me bazë në Zvicër për sportin, sepse, ata thanë, anëtarësimi i Kosovës është kundër ligjeve të UEFA.

Madje sipas ministri i Sportit, Vanja Udoviçiç “shteti do ta ndihmojë Federatën Serbe të Futbollit.  Shtypi serb shkruan se është turp, që Kosova është bërë anëtare e UEFA-s duke shkelur statutin e kësaj organizate”.

Pas gjthe ketij pluhuri, duket se Serbia eshet dorezuar para vendimit te UEFA-s dhe gjitha ato mbeten veten zhurme e fjalë. Themi ekshtu sespe zyrtaret  nga Gjykata e Arbitrazhit Sportiv me seli ne Lozanë (CAS) i kane dkelariuar sot agjencise s elajmeve “Presheva jonë” se Beordai deri tahs nuk ka reaguar ne kte drejtim

“Nuk kemi asnje ankese apo reagim zyrta nga Serbia qe kontaston anetaresimin e Kosovës ne UEFA.. kanë deklarur sot zyrtaret nga CAS për agejncine e lajemeve “Presheva jonë”

SHPËRNDAJE