Stankovic, kryetar i Trupit Koordinues, thotë se liderët e Luginës nuk e kanë kerkuar lapidarin e UCPMB-së

Bujanoc, 30 janar (AIP) -“Kryetari i Trupit Koordinues për Serbinë Jugore, Zoran Stankoviç tha sot se autoritet e pushtetit lokla në  Preshevë nuk ekanë kërkuar  kthimit të e lapidasrit të  ashtuquajturave Ushtria Çlirimtare e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës që ishte hequr më 20 janar…” raportojnë mediat ssrbe, transmeton agjencia  elajmeve “Presheva jonë”. 

 

Sipas Tanjug-ut, kryetari i Trupit Koordinues Stankovic, ka pohuar  se përfaqësuesit e Preshevës  nuk e kanë kërkuar lapidarin dhe sipas tij, dei më tani qenka bërë vetëme një kërkesë e cila vjen nga kyretari i  Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve z.Galip Beqirit për zgjidhjen e  çështjes së e teksteve shkollore në gjuhën shqipe.

 

 

Përkundër se mediat serbe Zoran Stankovic e prezentojnë si kryetar të Trupit kooridnues, me tre emërime të larmishme,  herë si “Kryetar i Trupit Kooridnues të Serbisë Jugore”, “Kryetar i Trupit Kooridnues të Luginës së Preshevës” dhe “Kryetar i Trupit Kooridnues të “Rrethit e”Pcinjës”..  duket se ky emërtimi  i fundit i pëlqen më shumë  Stankovicit i cili edhe vetë ishte deklaruar  para 2-3 jave  në një emsion special të RTS  (ku merrte pjesë edhe Halimi, Kamberi dhe Drencun)  se nuk egiston Lugina e Preshevës , por ai rajon i takon  “Rrethi i Pcinjës” (“Pcinski Kurg”) ?!


2 Komente

 1. E VERTETA, January 31, 2013:

  SERBIJA KUR PO E SHEH SE CESHTJA E LUGINES DO TE INTERNACIONALIZOHET PREGADIT KURTHIN E RRALLES!!!
  POLITIKANET TANE NUK GUXOJNE TE BEJNE NJE KERKES TE TILLE SEPSE KJO I BIE QE TE FUTESH NE BISEDIME TE PAFUND QE SERBIJA TE FITOJ KOHE PARA MARRJES SE DATES PER BISEDIME ME BASHKIMIN EUROPIAN , DUHET BISEDOHET VETEM ME NDERKOMBETARET EDHE ATE JO VETEM PER LAPIDARIN POR PER RECIPROCITETIN E TE DREJTAVE TE PAKICAVE NE MES TE SERBVE NE KOSOVE DHE SHQIPTARVE NE SERBI!! DUHET TE JU THUHET TE GJITHVEE JO STANDARDE TE DYFISHTA PER MINORITETET NE BALLKAN POR RECIPROCITET!!

 2. E VERTETA, February 1, 2013:

  LUIGINA DUHET TE ARTIKULOJ POLITIKEN NE DY DREJTIME :

  1. DUHET BISEDUAR ME NDERKOMBETARET PER ZGJIDHJEN E PROBLEMEVE AKUTE!
  2. DUHET GJETHMON TE PERSERIS KERKESAT PER ZGJEDHJEN E STATUSIT FINALE TE CESHTJES SE LUGINES QE ESHTE RECIPROCITETI ME SERBET NE KOSOVE!

  KERKESAT E LUGINES DUHET TE JEN NE PERPUTHSHMERI ME POLITIKAT NDERKOMBETARE QE TE GJEJNE PERKRAHJE NGA BOTA!!! JA SOT JA KURR!!

  ARTIKULONI MIRE E QART KERKESAT DHE PERSERITNI GJETHMON TE NJEJTAT !! MOS DILNI NE PLATFORM ME KERKESA TJERA , NE KUVEND ME TJERA NE MANIFESTIME (DEMONSTRATA) ME TJERA KERKESA SEPSE PO E HUTONI BOTEN OO BURRRAAA!!!

  JO STANDARDE TE DYFISHTA PER PAKICAT
  JO PAKICA TE PRIVILEGJUARA (serbet ne kosove)
  JO NDRRIM TE KUFIVE ME DHUNE
  JO GJUHES SE URREJTJES
  JO DISKRIMINIMIT KOMTAR, KULTUROR,SHENDETSOR… (shqiptaret ne serbi)
  PO STANDARDE TE NJEJTA
  PO RECIPROCITET PER PAKICAT NE BALLKAN

  DILNI ME KERKESA TE QARTA TE CILET SECILI NGA POLITIKANET DO TI PERSERIS NE CDO KOH DHE VEND DO BEFASOHENI SE SA SHPEJT BOTA DO TE FILLOJ TE JU MARRE SERIOZISHTE !!

Komentoni