Në Luginë lindin koalicionet e para mes partive shqiptare përballë elektoratit serbë

Fillimisht kolacione mes partive e kanë nënshkruar ajo e PVD-së(Riza Halimit) LPD-së (Jonuz Musliut)  BDL-së (Skender Desatnit) dhe UDSH-së (Rahmi Zulfiu)  cka dëshmon se partitë shqiptare në  Luginën e Preshevës po mobilizohen dhe përmes këtyre kolacioneve mes partive shqiptare për t’u përballur përpara elektoratit serbë për të marrru pushtetin në tri komuna të banuar me shumicë shqptare, Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, njofton agjencia informative “Presheva onë”

 

Preshevë, 20 mars

 

Është nënshkruar marrëveshja për themelimin e Koalicionit të Shqiptarëve të Luginës së Preshevës, për zgjedhjet parlamentare të 6 majit. Nënshkrues të marrëveshjes janë 4 subjekte poltike Partia për Veprim Demokratik, Unioni Demokratik i Shqiptëraëve, Bashkimi Demokratik i Luginës dhe Lëvizja e Progresit Demokratik, njofton agjencia informative “Presheva onë”

Në bazë të kësaj marrëveshje parashihet modaliteti për zgjedhjet parlamentare të 6 majit, ndërsa sipas kryetarit të PVD-së Riza Halimi, mandati do të ndahet në proporcion me forcën zgjedhore, e kjo vlen edhe për përfitimet financiare të partive politike pas zgjedhjeve, në rast të fitimit të ndonjë mandate. Ndërsa Jonuz Musliu nga LPD thotë se prêt mbështetje edhe nga të tjerët për koalicionin. Kryetari i BDL-së Skender Destani tha se në vitin vitin 2007 ka mbështetur zgjedhjet parlamentare, kurse në vitin 2008 nuk ka marrë pjesë në to për shkak të problemeve të financimit të partive që janë paraqitur pas zgjedhjeve të vitit 2007. Ndërsa, për UDSH-në , sipas Rahmi Zulfiut 2 mandate në përbërjen e re të parlamentit do të kishin pasur peshën më të madhe, kurse kjo parti për 1 mandat nuk dyshon.

 

Shqiptarët e Luginës së Preshevës, në zgjedhjet parlamentare në dy mandatet e fundit kanë pasur nga një vend në ulësen e parlamentit republikan, ku kanë participuar në bazë të koalicionit. Fillimisht kolacione mes partive e kanë nënshkruar ajo e PVD-së(Riza halimit) LPD-së (Jonuz Musliut)  BDL-së (Skender Desatnit) dhe UDSH-së (Rahmi Zulfiu)  cka dëshmon se partitë shqiptare në  Luginën e Preshevës po mobilizohen dhe përmes këtyre kolacioneve mes partive shqiptare për t’u përballur përpara elektoratit serbë për të marrru pushtetin në tri komuna të banuar me shumicë shqptare, Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë,


1 Komente

  1. Musafiri VV, March 20, 2012:

    Ky kualicion eshte kulicion icili i tubon sehirbersit elugines.Ky kualicion eshte kualicini icili i tubon rrencat me te njohur te lugines.Ky iniciator i keti kualicioni don ta arrit qellimin evet duke i ber sehire edhe disa figurave qe ishin me pak te kompromituar,e te cilet fatkeqsisht kesaj radhe me vete dije pranuan oefrten e interesit te tyre personal, me emerat e z,Junuz Musliut dhe te z, Skender Destanit perfundimisht u kompletu kualicioni i mashtrimeve, icili ika dy qellimet eveta kryesore. Ato jane e para qe permes kesaj garniture te pa fytyresise se tyre ta mashtrojn popullaten qe te dlin ne zgjedhjet parlamentare te serbis ecila aspak nuk eshte e interesuar qe te dalin ne zgjedhjet per parlamentin e serbis. dhe e dhe qellimi i dyte i keti kualicioni eshte lufta kunder konceptit politik me orjentim te bashkimit te kesaj pjese me K OS OV E N. ne fund z, Muliut dhe z,Detanit u,a urojm kualicionin e avanturava ne “Big Brother” Nr.4 Preshevë me 6 maj publiku dote vendos per me te mirin ose per ma te miren, per lokale PO,per parlamentare ,jo,

Komentoni