Millosheviqi kishte 60 spiunë në Luginë të Preshevës


Millosheviqi në mesin e  2200 agjentëve dhe  700 në Kosovë kishte edhe sopiunët e vetë në Luginë. mbi 10 për qind i kishte përqëndrur në Serbinë jugore, vise këto të banuara kryesisht me shiptarë etnik, transmeton në vazhdim “actualno.com”, transmeton agjencia informative “Presheva jonë”.

Sofi, 28 maj

Ish-presidenti serb Sllobodan Millosheviq ka pasur në Ballkan 2200 agjentë, prej të cilëve më së paku 150 kanë qenë në Maqedoni, të cilët kanë punuar për Shërbimin e Sigurimit Shtetëror serb, thuhet në raportin e forumit, i cili është mbajtur këto ditë në Bruksel, ku është shqyrtuar roli i ish-shërbimeve sekrete në Ballkan, njofton portali bullgar “actualno.com”, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”.

Në shtetet ish-jugosllave Millosheviq ka pasur 150 agjentë në Slloveni, 200 në Mal të Zi, 350 në Bosnjë e Hercëgovinë, 450 në Kroaci dhe më së shumti në Kosovë, rreth 700 agjentë që kanë punuar për Serbinë, ku në mesin e tyre 10 për qind i kishte përqëndrur në Serbinë jugore, vise këto të banuara kryesisht me shiptarë etnik, transmeton në vazhdim “actualno.com”. Millosheviq ka pasur agjentë dhe në Bullgari, Shqipëri, Greqi, Rumani dhe disa shtete të evropës lindore dhe qëndrore.

Në këtë Forum kanë marrë pjesë ish-agjentë, përfaqësues nga të gjitha shtetet socialiste, tani vende anëtare të NATO-s, përfaqësues dhe ekspertë për siguri, ku qëllimi kryesor ka qenë të analizohet puna e ish-sigurimit shtetëror nga viti 1949 deri në vitin 2010.


2 Komente

  1. Avnil, May 29, 2012:

    Po, shumë temë interesant. Jam nga Preshva, studentë në Wienë. Për keta spiunë më ka treguar edhe gjyshi im.eshtë mesë e vërtetë se ka pasur bile ende ka tzë tillë.  Spiunë të tillë ka pasur jo vetëm Milosevic, por edhe Rankovic në Luginë të Preshevës. Meqë jam i zënë për momentin në studime, por pas një apo dy jave sigruisht mund të siguroj emrat e ketyre sipunëve  dhe do t’i nxjerr me emrër e mibiemër, nesë na i boton redaksia e kësaj gazete e cila bënë  fjalë për spiunët e Luginës.

    Nuk më kujtohet mirë, vec gjyshi im më përmendte disa emra përvec në Preshevë edhe në një Mahalle te Kishajt dikund në Rahovicë, pastaj disa tjerë në Tërnavë, Miratoc, Zhunicë… pastaj disa personalitete të Luginës që i paskan gratë shkina ose me baxhanak serbë edhe at janë spiunë të Milosevicit. Po ashut edhe në njëfarë mitingu të ashtuquajtur “bratsvo-jedinstvo” organizuar nga Miloshevici, si sot me kujtohet, kur  isha nxënës,  ka pasur spiuna të milosit, jo fëmijët që lexonin serbisht referate, por prindërti e tyre ishin spiunë të Milosevicit..Ka pasur edhe disa tjerë që punonin në vojnosek…Besoj se këta emra do t’i sigurojmë kur do të kthem në Preshevë…dhe do t’o nxjerr publikisht

    Avnia nga Wiena

  2. presheva, June 1, 2012:

    nje nga kta spiun  tani do ta kemi perseri ne kuvend kam fjalen per  ate te cilit riza halimi i ka than publikisht ne kuend komunal se je puntor  i  udb -bia    po kta 70 jan  kokat e spiunazhit ndersa klysh  piun a spiun ka me bollek edh eke ne ne presheve

Komentoni