Në Meksikë, të enjten ka ndodhur një shpërthim i fuqishëm i vullkanit Popokatepetl, i cili ka lëshuar sasi të madhe të hirit, ashtu si dhe copëza gurësh.

Gurët thuhet të kenë fluturuar në një kilometër lartësi, ndërsa zyrtarët paralajmërojnë mundësinë e shpërthimeve të tjera të mëdha.

Erupsioni paraprak i fuqishëm i këtij vullkani ka ndodhur më 18 dhjetor të vitit 2000.

SHPËRNDAJE