Kocijancic: Thaçi e Daçiq vendosin a të bisedohet për Luginën

Bruksel/Preshevë, 8 nëntor (p.j)  -« Takimi i i radhës mes dy kryeministrave, atij  të Kosovës dhe Serbisë mund të ndodhë kah mesi i muajit të ardhshëm, në dhjetor..Besoj se kët vit do ta mbyllim me tre takime të suksesshme mes Dacicit dhe Thacit..më pastaj për të vazhduar me takime e bisedime tjera në favor të paqes, stabilietit dhe fqinjësisë së mirë në rajon.. », ka deklaruar zëdhënësja e BE-së (Cetherin Achton) znj.Maja Kocijancic në një bisedë për agjencinë informative kombëtare « Presheva jonë »

 

 

Se a është folur edhe Luginën e Preshevës, pasi ishte bërë fjalë për Veriun e Kosovës në takimin   mbrëmshëm në Bruksel mes kryeministrit kosovar dhe atij serb, Thaci-Dacic,   zëdhënësja e BE-së (Cethrin Achton) znj.Maja Kocijancic për agjencinë informative kombëtare « Prtesheva jonë »  ka deklaruar se «në takimi e fundit në Brruksel mes Dacic dhe Thaci nuk është biseduar as për Luginën e as për Veriun e Kosovës. Ata si kyremisnitra të dy vedneve kanë biseduar për probleme e marreveshje që ishin bërë ë që do të ndodhin në të ardhmen me Prishtinës dhe Beogradit. Në fakt është folur vetëm për dy pika për serbët e Veriut është fjala për monumentet kulturore dhe religjioze dhe cështjen financiare të pakicës serbe në në atë pjesë  të Kosovës.. »

 

Ndërsa lidhur me kerkesën e liderëve dhe përfaqësuesve nga Lugina e Preshevës që edhe cështja shqiptare në preshvë, bujanco e Medvegjë të ejtë pejsëe dialog ut të Brukselit mës Kosovës dhe serbisë në vazhdim tnj. Kocijancic ka phuar se « siq e dini bisediemt mes Prishtinës dhebeogradit, sikureedhe dy takimet mes Dacic dhe Ghacit janë të përqëndruar kryesisht mbi cështje teknike, pa prekur fare statusin e Kosovës. Ne në Bruksel i kuptojmë shqetësimet e shqiptarëve nga Lugina e Preshevës, por kjo e tërë varet nda dy krimeministra. Prandaj, për Luginën e Preshevës mund të  flitet në Bruksel, nëse Thaci dhe Dacic janë dakord dhe se kjo pyetje para Brukselit, duhet shtruar  autorititeve serbe në Beograd dhe atyre kosovare në Prishtinë..»

 


Nuk ka komente

Bëhu komentuesi i parë!

Komentoni