Bruksel/Preshevë, 8 nëntor (p.j)  -« Takimi i i radhës mes dy kryeministrave, atij  të Kosovës dhe Serbisë mund të ndodhë kah mesi i muajit të ardhshëm, në dhjetor..Besoj se kët vit do ta mbyllim me tre takime të suksesshme mes Dacicit dhe Thacit..më pastaj për të vazhduar me takime e bisedime tjera në favor të paqes, stabilietit dhe fqinjësisë së mirë në rajon.. », ka deklaruar zëdhënësja e BE-së (Cetherin Achton) znj.Maja Kocijancic në një bisedë për agjencinë informative kombëtare « Presheva jonë »

 

 

Se a është folur edhe Luginën e Preshevës, pasi ishte bërë fjalë për Veriun e Kosovës në takimin   mbrëmshëm në Bruksel mes kryeministrit kosovar dhe atij serb, Thaci-Dacic,   zëdhënësja e BE-së (Cethrin Achton) znj.Maja Kocijancic për agjencinë informative kombëtare « Prtesheva jonë »  ka deklaruar se «në takimi e fundit në Brruksel mes Dacic dhe Thaci nuk është biseduar as për Luginën e as për Veriun e Kosovës. Ata si kyremisnitra të dy vedneve kanë biseduar për probleme e marreveshje që ishin bërë ë që do të ndodhin në të ardhmen me Prishtinës dhe Beogradit. Në fakt është folur vetëm për dy pika për serbët e Veriut është fjala për monumentet kulturore dhe religjioze dhe cështjen financiare të pakicës serbe në në atë pjesë  të Kosovës.. »

 

Ndërsa lidhur me kerkesën e liderëve dhe përfaqësuesve nga Lugina e Preshevës që edhe cështja shqiptare në preshvë, bujanco e Medvegjë të ejtë pejsëe dialog ut të Brukselit mës Kosovës dhe serbisë në vazhdim tnj. Kocijancic ka phuar se « siq e dini bisediemt mes Prishtinës dhebeogradit, sikureedhe dy takimet mes Dacic dhe Ghacit janë të përqëndruar kryesisht mbi cështje teknike, pa prekur fare statusin e Kosovës. Ne në Bruksel i kuptojmë shqetësimet e shqiptarëve nga Lugina e Preshevës, por kjo e tërë varet nda dy krimeministra. Prandaj, për Luginën e Preshevës mund të  flitet në Bruksel, nëse Thaci dhe Dacic janë dakord dhe se kjo pyetje para Brukselit, duhet shtruar  autorititeve serbe në Beograd dhe atyre kosovare në Prishtinë..»

 

SHPËRNDAJE