Homoseksulët si "standard" na del Shipnia jonë “më katolike se papa”

Prof. Dr. Shefqet KRASNIQI

Si duket qeveria shqiptare me lejimin apo legjitiminimin  e një dukurie të tillë, e konsideron si përmbushje të  standardeve për tu inkuadruar në Evropë. dhe se me këtë “standard” do të jemi më afër Evropës. Thua se shteti shqiptar i ka plotësuar të gjitha standardet tjera dhe nuk ka mbetur tjetër pos këtij standardi. E që këtë standard një numër i madh i shteteve evropiane nuk e kanë fare, por ne duam të bëhemi “më katolik se papa.”,  ka pohuar dr.Krasniqi në komentine vetë publikuar sot në agencinë informative “Presheva Jonë”.

Shqipëria amë këtë vit feston njëqind vjetorin e pavarësisë. Ishte rrugë e gjatë dhe përplot sakrifica, por, me gjithë pjesët e copëtuara, me gjithë territoret e shkëputura dhunshëm,  arriti formimin e shtetit të saj, shtet ky që më pas u njoh nga pjesa dërmuese e shteteve të botës.

Çdo shtet në botë kujton pavarësinë e tij. Krenohet me të arriturat e së kaluarës dhe premton për dhe zhvillim edhe më të madh në të ardhmen. Shteti shqiptar kësaj radhe si duket ka vendosur të bëjë diç të veçantë çka s’ka bërë askush në dynja, ka  vendosur që t’i tejkalon ato norma dhe standarde ndërkombëtare për tu krenuar me diçka çka s’i ka hije askujt në botë. Që kur u lajmëruan organizimet shtetërore për 100 vjetorin e pavarësisë së Shqipërisë, u fol edhe për pjesëmarrjen  e kinse një grupi të diskriminuarish, që për mua janë të pamoralshëm, pra të homoseksualëve. U kërkua që në këtë jubile të dalin edhe ata haptazi me një paradë që t’i sheh e tërë bota se çfarë ‘dejuzash’  janë. E çuditërisht qeveria shqiptare u dha leje dhe iu premtoi mbështetje të pa rezervë. Ajo që në fakt do të tingëllonte si turpi i botës, qeverinë shqiptare nuk e pengon fare që madje edhe ta paraqesë atë si të arritur. Si duket qeveria shqiptare lejimin apo legjitimin e një dukurie të tillë, e konsideron si përmbushje të  standardeve për tu inkuadruar në Evropë. dhe se me këtë “standard” do të jemi më afër Evropës. Thua se shteti shqiptar i ka plotësuar të gjitha standardet tjera dhe nuk ka mbetur tjetër pos këtij standardi. E që këtë standard një numër i madh i shteteve evropiane nuk e kanë fare, por ne duam të bëhemi “më katolik se papa.”

 

PSE KAQ SHUMË VËMENDJE HOMOSEKSUALËVE

Gjatë debateve të shumta që u organizuan dhe shkrimeve të shumta që u shkruan, u cek edhe ajo se mendimi ndryshe, më konkretisht se nuk duhet lejuar festimet e tyre, merret si shkelje e së drejtës së qytetarëve. Kjo “shkelje” merret parasysh kur janë në pyetje komunitetet e të turpshmëve, kur janë në pyetje përhapja e dukurive negative në shoqëri, nga të cilat nuk ka pa hair kush në këtë botë, por vetëm sherr. Ndërsa kur janë në pyetje të drejtat e myslimanëve, kërkesat e tyre, ato nuk konceptohen si të drejta. Ato shkelen në mënyrën më flagrante dhe numërohen si jo standarde evropiane dhe diçka çka kinse nuk mund të shkojmë me të në Evropë.  Nuk do koment se komunizmi e ka bërë të vetën, se ateizmi –si mbeturinë e komunizmit- nuk pushon së punuari kundër fesë, kundër Zotit, zaten ata ishin dhe do mbeten edhe kundër vetës së tyre se lëre më kundër të tjerëve.

Mendoj legjitimiteti i një komuniteti të tillë, duhet të na shtyj edhe më shumë neve muslimanëve që të ngulim këmbë në kërkesat tona legjitime dhe mos të ndalemi derisa të na realizohen kërkesat tona e që janë plotësisht në përputhje me çdo standard të shteteve të zhvilluara apo të civilizuara.

Kthehemi në temë, ku vërtetë të rrëqethet trupi kur mendon se çka janë duke bërë këta njerëz, gjest ky të cilin as shtazët nuk e bëjnë, se lëre më njerëzit e mençur. Gjest ky të cilin e luftuan dhe kundërshtuan të gjitha fetë dhe mesazhet qiellore. E kundërshtuan të gjitha civilizimet njerëzore. Gjest ky i cili plotësisht është në kundërshtim me natyrën e shëndosh të njeriut. Gjest ky i cili e hidhëron shumë Krijuesin e gjithësisë. Gjest ky për shkak të përhapjes së tij tek populli i Lutit Allahu shkatërroi tërë popullin dhe atë në një mënyrë shumë të trishtueshme. Duke i mallkuar më pas të gjithë ata që e bëjnë një gjë të tillë. Gjest ky që njeriut i vije turp ta ketë të afërmin e tij, mikun e tij. I vije turp ta njoh dikë që i takon kësaj kategorie. Askush nuk do të rrijë me ta, bile edhe ata vet fshihen nga njerëzit, sepse nuk kanë fytyrë me iu dal para. E tani të stimuluar nga faktor të ndryshëm po donë që edhe haptazi të dalin, por kanë kërkuar mbrojtje nga shteti. Por a thua vallë sido të mbrohen nga Zoti, si do ti shpëtojnë dënimit të Tij.  Unë kërkoj që këtë shtresë të njerëzve ta lëçitim, ta bojkotojmë, mos ti lëmë vend në shoqërinë tonë, sepse kjo i bije sikur me lejuar një virus shumë të fortë me depërtuar në trupin tonë, e cili më pas dalëngadalë do ta shkatërroi tërë trupin. Dikush mund të thotë: Po, kjo është e drejt e tyre, është normale. E ne u themi: Jo, nuk është e drejt e tyre as normale, sepse kjo është një sëmundje e rëndë me përmasa shkatërruese. E nëse një sëmundje e trupit, çfarëdo qoftë ajo fillon të përhapet dhe të infektuarit me atë sëmundje nuk pranojnë t’i nënshtrohen kontrollimit mjekësor, a do t’i lëmë të lirë ata njerëz, duke u bazuar në të drejtën e tyre për mjekim. Apo do t’i obligojmë ata njerëz të mjekohen, çoftë edhe me forcë?! Ose nëse ndonjë njeri do ta mbys vetën, a duhet ne ta lëmë atë të lirë duke u bazuar në këtë parim se është e drejt e tij të jetoj apo të vdes, apo duhet bëjmë përpjekje ta ndalim atë çoftë edhe me forcë?! Pastaj nuk është as normale, ngase po të ishte normale nuk do ta bënim gjithë këtë bum të madh. Po të ishte normale do ta pranonte natyra e shëndosh, do ta pranonte shoqëria njerëzore, e nuk do ta mallkonte toka e qielli. Mirëpo çdo dukuri e mirë apo e keqe si të punohet për te shumë, si ti hapet dera shumë dhe të zë vend në shoqëri, ajo bëhet normale. P.sh prostitucioni nuk ka qenë normale fare, ngase të gjitha fetë qiellore e kanë ndaluar në mënyrë të prerë, por aq shumë është punuar për ta përhapur këtë dukuri, saqë sot jo vetëm që është normale, por edhe krenohen njerëzit me të. Mirëpo prapë se prapë ajo vazhdon edhe më tej të mbetet dukuri negative dhe e dëmshme për shoqëri. E njëjta gjë është me alkoolin, dikur askush nuk ka pirë, e më vonë dal ngadalë është përhapur saqë sot është bërë modë. Por ajo edhe më tej ka mbetur dukuri negative. Rrena apo gënjeshtra gjithmonë ka qenë e nënçmuar, por sot aq shumë është përhapur saqë është bërë normal me rrejt, bile ata që nuk rrejnë quhen budallenj. Por emri i saj ende i ka mbetur rrenë dhe ashtu do t’i mbetet, ani pse njerëzit ia kanë ndryshuar kahen e saj. Korrupsioni gjithmonë ka qenë i ndaluar dhe dukuri e shëmtuar, por aq shumë është përhapur sot në botë, e mos të flasim për vendin tonë, saqë është bërë shumë normale që çdo gjë që do ta bësh duhet me dhënë ryshfet, apo korrupsionin. Por kjo nuk e ka nxjerrë atë nga të qenit dukuri negative e shoqërisë dhe kështu me radhë. Andaj parimi se njerëzit po e bëjnë atë apo këtë gjë, asnjëherë nuk është arsye se është normale, apo është e mirë. Por e keqja është e keqe dhe do mbetet e keqe deri në Ditën e Kiametit.

Dhe për fund ia çojmë një selam Sales dhe atyre tjerëve atje në Shqipëri se po kemi frikë mos iu ka ofruar taksirati, sepse Allahu kur do ta shkatërroj një popull i lë parinë të ‘çohen peshë’, të bëjnë fesat në tokë e më pas nuk iu zgjat shumë dhe ju vjen dënimi nga toka apo nga qielli. Thotë Allahu në lidhje me këtë: “Kur duam të shkatërrojmë ndonjë vend (popull), i urdhërojmë pasanikët (parinë) e atyhit (të jenë në rrugë), e ata kundërshtojnë; atëherë zbatohet dënimi i merituar kundër tyre dhe i shkatërrojmë krejtësisht” (Kur’an, Isra:16).

E kjo i bie: kur t’ ju ofrohet taksirati çohen peshë paria dhe iu vjen dënimi. Andaj le t’i kenë parasysh ligjet e Allahut se ato janë të pathyera, dhe dënimi i Tij nëse veç vjen, atëherë është i pa shmangshëm. Allahu na ruajt nga njerëzit e këqij dhe pushteti i keq ndërsa shoqërinë tonë e ruajt nga çdo ves i keq apo sëmundje shoqërore. Amin dhe deri javën e ardhshme me një temë tjetër! Selam alejkum!

me rrespekt
Shefqet Krasniqi


16 Komente

 1. Malsor Grajqevci, May 17, 2012:

  TE LUMTE ZOTERI KRYEMINISTER… DR.SALI BERISHA ,PER KET PLOTESIM TE KETIJE STANDRDI, ME FAME BOTERORE.

 2. rout0, May 17, 2012:

  Ky eshte i paguar nga Serbia qe sa me larg te mbetet Kosova me Shqiperine, se ketij nuk i interesojn shume pederat, sepse sipas statistikave qe jane bere ne vendet arabe  del se ka shume homoseksual per shkak se nuk ka mjaft femra dhe jane te izoluara nga meshkujt. Ky nga vjen eshte shume normale qe burrat te ken mardhenje me meshkuj si dhe animalizmi eshte shume i perhapur ne Gollak.

 3. Sadat Gashi, May 17, 2012:

  ti rout ake ne shqipri me festue festen e pederave se po i mbron te drejtat e pederave

 4. rout0, May 17, 2012:

  Perkundrazi Sadat, urrejtja ndaj pederave nuk ka skaj. Nje bombe atomike me ra mbi ta nuk ma hjek urrejtjen, por ky far hoxhe nuk e ka hallin tek ata, por tek Shqiperia, shiko titullin.

 5. Naser Krasniqi, May 21, 2012:

  O nuk eshte Hoxhe ky  qen,  ky eshte majmun i llojit te vet.
  Ky far pisi taliban se meriton me u mar me te hiq. Ky eshte nona e viqit.

 6. Alaudin Stublla, July 15, 2012:

  Ti qenke pernime baba i viqit LOPA pra….Ti qenke krejt gomar….
  Mos i fyej Hoxhallaret qe gjithmone kane qene njerezit me te ditur ne trojet Shqiptare por shikoj pak Katoliket sesi e lavderojn Millosheviqin o qafir o i mallkuar o munafik…

 7. Alaudin Stublla, July 15, 2012:

  Pernime i paguar nga Serbia qenka a? Po Prifti Don Anton Kqira nga kush qenka i paguar? Pse ate ndryresir e lavderon ti qe e ka lavderu Millosheviqin o i mallkuar o qafir munafik?
  Mos fol per Arabe pasi feja Islame nuk i takon shtetit te Arabis hiq por eshte FE BOTERORE e jo e Arabve….Mos harro ka shum Arabe qe jane te Krishter dhe gjithmone ka pasur Arabe qe kane qene kunder Fese Islame….Edhe ne kohen e pejgamberit Muhammedi Alejhi Selam ka pasur Arabe qafira qe kane qene kunder Fese Islame dhe absolutisht Arabet nuk e perfaqesojn fene Islame….

  TI VELLA E KE MILLOSHEVIQIN SIKURSE VELLAU YT TJETER DON ANTON KQIRA O I MALLKUAR…

 8. gazi, May 17, 2012:

  kur u be edhe hoxha me fol per shqiperin edhe per atdhetarin kur nuk flet vet shqip…po shif o hoxh punet, me te vertet eshte turp qe shqiperia po e lejon ket demostrat te atyre moter q… po me turp eshte se shqiperin e ka pushtuar turku dhe po na bejn shtet islamik qe mos te na pranoj as evropa e askush…sic ka ndodhur gjithmon…turp eshte per shqiperin ti bashkohemi turkut…..

 9. Alaudin Stublla, July 15, 2012:

  Turku na e ka mbrojtur kete toke sepse po te mos ishte Turku vellezerit e tu Serb moti do te na kishin asimiluar,po te mos ishte Turku o i nderuar ti sot me krenari veten do ta quaje pjell Serbe,pjell Greke pjell Sllave por elhamdulilah kane nderhyre Turqit dhe e kane larguar pushtuesin Serb nga trojet Shqiptare me 1389 dhe pastaj kane bere rregull edhe ne trojet tona dhe kemi qene me te vertet ateher shume shume te lumtur nen pushtetin Osman….Por ja u largua Turku nga trojet Shqiptare dhe shikoj ne sa shtete jemi te ndare ne Shqiptaret tashti?

  JU QE MENDONI KESISOJ JENI ABSOLUTISHT PJELL E KOMUNIZMIT ENVERIST TITIST…TE MENDONI KESISOJ MENDJEN UA KA MBUSHUR ENVER HOXHA KOMUNISTAT…JENI PJELLE E FLLIQT JU…

 10. Mal Dushku, May 18, 2012:

  Homoseksualiteti dhe e drejta e barteseve te tij eshte standard legal i nxitur dhe i perkrahur nga shoqerite kinse liberale perendimore.Dhe eshte akti me poshterues dhe me i ulet qe ka mundur t’i servohet njerëzimit ndonjehere.Historikisht,kjo semundje devijante, nuk ka qene e njohur ne shoqerite e hershme primitive,por as ne sistemet e mevonshme te organizimit njerzor.Mbase ka patur edhe atehere raste te tilla me kete devijacion te tmershem seksual,por sepaku ato kane mbetur akt perjashtues dhe turperues deri ne ditet e sotme.Librat e shenjta me fjalen e Zotit te Madherishem e kane hudhur poshte, dhe si mekatin nder me te medhenjet nder te gjitha mekatet.                                                                   Afirmimi i kesaj qe tanime eshte shnderruar ne dukuri,tek legjislacioni i shume vendeve te botes,ka bere qe ne pah te dalin shume njerez te kesaj provinience,te cilet jane ministra,artista(kineastë,kengetarë)sportista dhe te tjere, te cilet madje bejne ceremoniale martesash duke gostitur me dhjetera te ftuar,diten per diell dhe fare pa u turperuar.Tani kane filluar te organizohen neper klube ekskluziviteti i te cilave eshte i dispozicionuar vetem per kete kaste te ndyer njerezish.       Njera prej semundjeve me monstruoze,e transmetueshme lehtesisht me kontakt seksual,padyshim mbetet AIDS-i e cila eshte rezultat i maredhenjeve te panatyrshme seksuale te homoseksualizmit,dhe ende njerzimi nuk ka gjetur ilaçin adekuat per sherimin e saj.I vetmi shpetim eshte evitimi i maredhenjeve seksuale me burimin e mundeshem te kesaj semindjeje dhe jeta e pastert  prane partnerit te devotshem dhe te pastert.                                                                                              Sot eshte bere shume veshtire,madje e pamundeshme,te flasesh per gjerat qe shmangin nga e paverteta dhe e peshtira.Doktori i nderuar i potencoi me te drejt shmangjet nga te keqijat, qe vijne nga njerezimi i dhene pas kenaqesive dhe defrimeve te shfrenuara,si dhe luftimin e prostitucionit ,alkoolizmit,rrenes,korrupcionit te cilat te gjitha sebashku jane te lidhura si mishi per thoin,dhe nese ke njeren prej ketyre vetive amorale i ke qe te gjitha pa perjashim.Per disa shqiptarë (per te cilet nuk mund te themi se jane teresisht te tillë!) çdo gje qe vjen dhe servohet nga perendimi,qofte ai edhe AIDS-i “i famshem” eshte i mirepritur dhe i pershendetur!? Ky eshte dhe nje mjerim me teper…Per fat te keq.

 11. kushtrimi, May 24, 2012:

  KTO HOXHA I NDREUM QE PI FOL JON SHUM TE SAKTA  QATY KU LEGALIZOHEN HOMOSEKSUALAT PROSTUTICIONI AI  SHTET OSHT NE DEFORMIM E SIPER PROFA SHEFQET KRASNIQI OSHT NI HOXH SHUM I MIR EDHE PERKUNDER FYRJEVE QE I BOJN KOMUNISTAT ATEISTATPEDERAT KU PE DI UNE KY APET VAZDHON TI THOT POPULLIT TVET QE OSHT NE RRUG TE GABUME KAM RRESPEKT SHUM TMADH PER TY HOXH TI KI ROL SHUM MAT MADH SET HOXHES PER MU POPULLI I NDERSHUM E BUJAT OSHT ME TY GJITHMON

   

 12. Alfred Peteza, May 27, 2012:

  HOXHE PATRIOT?? SKA NJOFTE NEJ HERE HISTORIA SHQIPTARE NEJ HOXHE PATRIOT MA TREGONI 1?? DONI MU KAP ME PRIFTAT?? MARIN BARLETI ATE GJERGJ FISHTA  O LIBRIN E PAR SHQIP MESHTARI GJON BUZUKUT ATE ZEF PLLUMI KTO KAN KENE PATRIOTA E JO KTO MJEKRRAXHITE ARABOFILA PO QA ME THOTE KY HOXHA MU PSE VENET ISLAMIKE KAN NUMRIN MA TE MADH TE INVALIDVE??? SEPSE MARTOHEN ME GJAKUN E TYNE HOXHAT MARTOHEN ME FMI 9 VJECARE ETJ ETJ HOMOSEKSUALITETI KA EGZISTU QYSH NE ANTIKITET..EDHE PAK KOSOVEN TASH PO E THERRASIN KOSOVISTAN  E JO MA KOSOV IK MAR DREQI I HANGERT ..NE RRADHE TE PARE EDHE UNE JAM KUNDER PARADAVE TE PEDERASTAVE PER SHPIRTE ME PAS GJA NE DORE I VRAS TANE PO KY HOXH BETHQIMI MAS TE NA RRUJNE FORTE KARIN SE MAGJYP TURQIET E ARABIET ASHTE..KY DON SKENDERBEUN ME JU QU PREJ VORRIT SE E KISHTE VAR PER KOQESH KETE LEGEN MUTIT

 13. Alaudin Stublla, July 15, 2012:

  Mulla Idriz Gjilani eshte njeri prej Patrioteve me te medhenj te qeshtjes Shqiptare ne Ballkan,ai ka qene Hoxhe,Mulla Jakup Asipi ka qene Hoxhe por ka luftuar dhe ka qene pjese e UCK-s,Hoxhe Shefqet Krasniqi ka qene pjese e ushtris Clirimtare te Kosoves,Hoxhe Ekrem Avdiu ka qene pjes e UCK-s e shum e shume Hoxhallar te tjere kane marrur pjese neper evenimente shum te rendesishme te qeshtjes Shqiptare o i nderuar….Po mos te ishin Hoxhallaret ti sot me krenari do ta quaje veten GREK ose SERB sepse Feja e Krishtere do te na kishte asimiluar ne Serb pasi zakonisht Shqiptaret e Krishtere i kane mbeshtetur vellezerit e tyre kriminela Serb,Sllav dhe Grek per te na asimilu mirpo kane dalur trima Muslimane qe e kane i kane shpetuar Shqiptaret nga asimilimi…Ju njihni vetem Katolik pasi Historia e Shkolles Fillore na i servon ”heronjet” vetem Katoliket e jo Muslimanet,Historine e popullit Shqiptar e kane shkruajtur Priftat e Vatikanit dhe normalisht qe do te kishte pastaj me shume ‘heroj’ Katolik se Musliman….
  Jeni gju krejt kush eshte Musliman eshte Arabofil ose Turkofil po mir be ju qe jeni Katolik a duhet me ju thane na Muslimanet tashti se jeni Serb,Grek,Maqedon,Vatikanas,Italian veq pse e keni fene e njejt sikurse ata?….KOSOVA ESHTE SHTET MUSLIMAN ISLAMIK N’DASH PRANO N’DASH MOS E PRANO KJO ESHTE E VERTETA…POR GJITHASHTU EDHE SHQIPERIA ESHTE SHTET ME SHUMICE ABSOLUTE MUSLIMANE DHE PRA ME 1 FJAL TROJET SHQIPTARE JANE KREJT TROJE ISLAMIKE MUSLIMANE….

 14. Alaudin Stublla, July 15, 2012:

  Se ju e doni Millosheviqin shum ka folur prifti i juaj i nderuar Don Anton Kqira…Ju jeni tradhtar Serb…Dhe po te mos ishin Muslimanet ju te Krishteret gjithmon do te i mbeshtesnit vellezerit e juaj Serb qe te na asimilojn por elhamdulilah ka pasur burra Muslimane qe kane qene me te fort se ata Katoliket dhe e kane ruajt kete gjuh dhe komb per shekuj te tere….Gjithashtu edhe Osmanlijt na e kane mbrojtur mjaft mire kombin kshtu qe te Krishteret nuk kane pasur qka me ba vetem se te pranojn se shteti Shqiptar do te egzistonte pergjithmone dhe nuk do te asimiloheshin Shqiptaret asesi ne Serb Katolik,ne Grek Katolik dhe ne Sllav Katolik….

 15. Ismaili, May 28, 2012:

  Te lumt Dr.Shefqet per te gjitha perpjekjet qe bene per komb dhe  fe.Qeverit tona si ne shqiperi si ne
  kosove nuk jane te popullit por jane qeveri te evropjanve qe me qdo kusht dojn ta prishin kombin tone.
  As qeveria e Sali berishes  dhe as qeveria e Hashim Thaqit nuk bejn pune te mira per kombe,ndersa
  fjala dhe mesimet e tua Dr. Shefqet e bejne popullin te kuptojm se qka eshte e mira dhe e keqja,te
  ka dergue zoti ne kohen e duhur per te mos i lejue njrzit te devijojn,je nji luftar i pa lodhur per mbrojtjen
  e popullit nga ma te kqijat qe po i ndodhin popujve tjer jo musliman.Te sulmojn te pa besimtaret,por
  kot e kane sepse tye vetem sa po te viejn  fuqi te reja ne dieni te drejt dhe njerzore.Vazhdo ta
  nndihmojsh popullin ne menyr qe te ruhen nga sterpikjet e kqija te ksaj bote.Une perzemersisht te
  pershendes duke  e lute Zotin  per shendetin tane.Zoti te ndihmoft ne misionin qe e ke marr mbi
  veten tane.Te mos  brengosin fjalet e helaqve qe nuk njohin zotin e madheruar, helaq dhe te pa besim
  qe per vete  kane zgjedh rrugen e shejtanit te mallkuar edhe vete do te jene perher te mallkuar.

 16. Sshpirt_ziu, May 30, 2012:

  ehhh sa njerz te kot nuk e kuptojn rroken jo hoxha patriot jo prifti po a i beni mend se sot neser dhe vellezrit tan djemt tan nipat tan mund te behen homosexual kjo esht smundje e keqe si do shtohet populli at her apo do adaptohen femij nga manastiret e ndryshem e do humbi populli jon famkeq qe esht ber zoti na ruajt prej veseve te keqija dhe ju te krishter punoni per te afermit dhe fen tuaj mos punoni per homosexual se esht keq se femit e juv do jen ata qe e han nga mbrapa zoti ju udhzoft rrespekt te gjithve  kunder homosexualve dhe pro familjes dhe femrave 🙂

Komentoni