Sulmues të panjohur i një “grup terrorist shqiptarë” nga Kosova kanë gjuajtur në drejtim të punkti policorë në Dobrosin,  kanë shkruar sot mediat serbe, duke ju referuar  departamentit të policor në Dobrosin qëi përket rajonit të Bujancoit. “Për fat të mirë askush nuk u plagos..” ka pohuar  Ministri i Brendshëm Ivica Daçiç, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”

 

Dobrosin/Bujanco, 17 maj

Gjatë një konference për shtyp sot në Beograd  Daçiç tha se sulmi ndodhi në fillim ditë së sotme, në orët e hershme të mëngjes rreth orës dy, në kohën kur  katër policët u slmuan që ishin në detyrë. Ministri përsërit, me kërcnimet ise “ne nuk do të lëshojmë të shkojë  në heshtje njësulm i tillë  kundër policisë.”

Sipas Dacici nga MPB se sulmi ndodhi nga drejtimi i Stubllës afër Gjilanit dhe se  autorët janë afruar shumë të vijë administrative, e cila është e departamentit të policisë gjendet 150 metra. Daçiç tha se sulmi ishte “një shembull dramatik i shkeljes së të gjitha marrëveshjet ndërkombëtare.”  Sulmi në polici apo postbllokun e policisë, në orën dy të natës, është një akt i terrorizmit – ka thënë një zëdhënës i departamentit policor në Vranjë, Dragan Stamenkoviq, i cili vuri në dukje se për momentin nuk mund të zbulojë çdo informacion tjetër në lidhje me sulmin.

Fshati Dobrosin  është i njofur  nga vitti 2000 si fshat  i rrezistëncës , që krijoi të Ushtrinë Çlirimtare të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës për t’i bërë ballë poltikës antishqiptare serbe.

SHPËRNDAJE