Gjermani: Ekspertët llogarisin rritje të fuqishme të ekonomisë

 

Ekonomia gjermane sipas vlerësimeve të instituteve kryesore ekonomike po zhvillohet më mirë se sa pritej. Me një rritje prej 2,8 për qind edhe gjendja në tregun e punës pritet të përmirësohet edhe më tej, thuhet në një raport të përbashkët të ekspertëve ekonomik. Ata llogarisin me atë që numri i të punësuarve për këtë vit do të rritet në rreth 400.000, në gjithsej 41 milionë. Kjo shifër do të shënonte dhe rritjen më të madhe prej vitit 2008. Sipas tyre numri i të papunëve mesatarisht ka për të rënë nën tre milionë. Zhvillim i mirë ekonomik do të përmirësojë edhe gjendjen në buxhetet financiare publike. Në këtë mënyrë deficiti i shtetit mund të bie nga 3,3 në 1,7 për qind.


Nuk ka komente

Bëhu komentuesi i parë!

Komentoni