(RAMA: Evropska perspektiva je u rukama Beograda), shkruan Tanjug.

Edi Rama, kryetar i Partisë Socialiste të Shqipërisë, tha se Preshevës serbe kishte për të pranuar faktin se Kosova është shtet i pavarur me një pozicion të qartë ndërkombëtare, dhe se perspektiva evropiane “, në duart e Beogradit.” (RAMA: Evropska perspektiva je u rukama Beograda) , ka shkruar sot agjencia serbe tanjug, raporton “Presheva Jonë”

Preshvë, 29 janar/AIK-Presheva jonë

“Sado që serbët e kanë  kuptuar këtë realitet, aq më shumë do të jetë më mirë për Serbinë dhe për Kosovën dhe për tërë rajonin”, tha Rama për Tanjug,  pas promovimit të librit të tij në një sallë të kuvendit lokalë në Preshevë. Kryetari i partisë opozitarenë Shqipëri, kur u pyet rreth Serbisë dhe Kosovës se si të bëhen pjesë e Bashkimit Evropian, tha se ky vendim është në duart e Beogradit, ka pohuar Rama, njofton në vazhdim Tanjug. Sipas tij “Ky vendim do të bëhet në Beograd, por ne duhet të dimë se perspektiva e vetme e Serbisë, Kosovës dhe Shqipërisë është ajo evropiane” Rama natën e kaluar, të organizuar nga KDNJ promovimin e  librit të  tij “Kurban”, në të cilën ai shpalosi dhe u bashkua me mendimet e tij politike dhe këndvështrimet.

Për shkak të interesit të madh të shqiptarëve për këtë vizitë, një radio private dhe Televizioni “Aldi” ai është transmetuar direkt gjatë promovimit. Rama ma takuar disa përfaqësues nga autoritetet udhëhqëse lokale  si Ragmi Mustafa dhe Shaip Kamberi.

Tanjug duke lavdëruar Edi Ramen , ne vazhdim ka shkruar se Edi Rama (1964) që nga viti 2005. Udhëheqësi i Partisë Socialiste të Shqipërisë i cili është i njohur si kryebashkiak një kohë të gjatë i Tiranës, për tre mandate, qytetin e tij e ka modernizuar.”Times” në Londër të tij në vitin 2004. i ndau çmimin “Kryebashkiaku Botëror”.

SHPËRNDAJE