Sekretari i Përgjithshëm i Ministrisë së Jashtme Veljko Odalovic thotë se aktualisht ekziston një boshllëk në Prishtinë pas zgjedhjeve të jashtëzakonshme. Ai ka brengën e të drejtave të serbëve në Kosovë, që do të kenë pas krijimit të koalicionit në mes të VV’së dhe LDK’së.

Sipas Odalovicit rëndësi të madhe ka se cilën ministri mandatuesi i ardhshëm do t’u ofrojë serbëve dhe nëse propozimi do të pranohet nga Lista Serbe.

“Një ministri është e garantuar për serbët, por nëse ajo do të jetë linja e detyrës më e nevojshme nga serbët, do të varet nga marrëveshja e koalicionit ndërmjet Vetëvendosjes dhe Lidhjes Demokratike të Kosovës”, ka thënë Veljko Odalovic

Tutje, Sekretari i Ministrisë së Jashtëm ka thënë se marrëveshja e koalicionit e dy partive duhet të jetë hapi i parë konkret drejt krijimit të një qeverie, dhe para kësaj është krijimi i një asambleje.

Sekretari i Përgjithshëm i Ministrisë së Jashtme Veljko Odalovic thotë se aktualisht ekziston një boshllëk në Prishtinë, i cili, thekson ai, duhet të tejkalohet sa më shpejt që të jetë e mundur.

Serbët në Kosovë janë të rëndësishme për Serbinë, dhe sipas tij duhert që Lista Serbe të respektojë pasi mori shumicën e votave serbe, ose rreth gjashtë përqind të totalit.

Duke vënë në dukje se Kurti injoron Lista Serbe, Odalovic deklaron se ai tani po hyn në një fazë që është vërtet e pasigurt.

“Ai do të duhet ta ofrojë atë mandat në Listën Serbe. Si do të funksionojë ai më vonë, kush e di që deklaratat e tij janë anti-serbe. Një dimër i nxehtë ose një periudhë e nxehtë e ngjarjeve të ardhshme na pret”, tha sekretari i përgjithshëm i ICJ.

Odalovic thekson se është thelbësore të vazhdohet dialogu midis Beogradit dhe Prishtinës, por edhe që Komisioni Europian të rivendosë besueshmërinë e tij në proces./gazetametro.net

SHPËRNDAJE