New York, 16 dhjetor -Pas formimit te Ushtrise se Kosovës autoritetet serbe ne shenje revolte pas 24 oreve kane kerkuar seance speciale nga KS i OKB-së për te debatuar për Kosoven. Anetare të KS i OKB-së do te mbildhe neser ne oren 15 do te mblidhet per te debatuar per ushtrine e Kosovës, njfotn agjencia  elajemeve “Presheva Jonë” nga Kombet e Bashkura.

Agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” edhe pse dite week endi ka arritur te kontaktoj zyrtaret e OKB-së. Se a do te mbahet far mbledhje apo seance te henen e ardhshme për Kosoven ne KS te OKB-së, Eri Kaneko, zedhenëse e serkretarit te pergjithshem te OKB-së e ka konfirmuar ket informacion për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”. (“Letter dated 14 December 2018 from the Permanent Representative of Serbia to the United Nations addressed to the President of the Security Council (S/2018/1111″)

Formimi i Ushtrise se Kosovës me 14 dhjetor ka shqetesuar Serbinë dhe jo vetem ate, por edhe aleaten e saj te ngusht Rusinë. Kjo e fundit ka dalur me nje deklarate zyrtare nga MPJ se “Plani i Prishtinës për formimin e ushtrisë paraqet shkelje të Rezolutës së Këshillit të Sigurisë së Kombeve të Bashkuara dhe është një tjetër hap destabilizues dhe provokues pas vendimit për vendosje të taksës ndaj mallrave të importuara nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina”

 

SHPËRNDAJE