Gjenevë, UN, 14 dhjetor -Sekretari i Përgjithshëm ka marrë parasysh shqetësimin e miratimit nga Kuvendi i Kosovës i tre projektligjeve që synojnë forcimin e rolit dhe kapacitetit të Forcës së Sigurisë së Kosovës, thuhet ne deklaraten e shefit te OKB-së,  transmetotuar nga Farhan Haq, Zëvendës Zëdhënës për Sekretarin e Përgjithshëm derguar agjencise se lajmeve “Presheva Jonë”

Sekretari i Përgjithshëm i bën thirrje të gjitha palëve të interesuara të ushtrojnë përmbajtje dhe të përmbahen nga veprimet që mund të rrisin tensionet dhe të shkaktojnë një pengesë tjetër në dialogun e lehtësuar të Bashkimit Evropian për normalizimin e marrëdhënieve midis Beogradit dhe Prishtinës. (“The Secretary-General calls on all parties concerned to exercise restraint and refrain from actions that could raise tensions and cause a further setback in the European Union-facilitated dialogue for the normalization of relations between Belgrade and Pristina.”)

“Sekretari i Përgjithshëm nënvizon se Rezoluta 1244 (1999) e Këshillit të Sigurimit siguron kuadrin e vetëm ligjor për praninë ndërkombëtare të sigurisë, Forcën e Kosovës (KFOR), i ngarkuar me përgjegjësinë për të siguruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt në Kosovë. Prandaj, çdo kufizim për shkarkimin nga KFOR-i për përgjegjësitë e tij të sigurisë do të ishte në kundërshtim me atë rezolutë…” thuhet ne fund të deklarates.

 

SHPËRNDAJE