Beograd – Ministri i administratës shtetërore dhe vetëqeverisjes lokale Branko Ruzic njoftoi krijimin e Katalogut të emrave shqiptarë ne Serbi. Kjo incitaive e dalur nga Keshlli Kombetar Shqiptar dhe e perkarhgur nga OSBE eshte perëshndetur nga kreu i KKSH-së z.Ragmi Mustafa  dhe atoritetet lokale ne Krahinen e Preshevës, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Katalogu eshte nje gje pozitive per emërimet e femijeve tane te posalindur. Katalogu do t’ju mesoje shqiptareve në Serbi qe emrat e tyre te regjistrohen absolutisht të sakta. Kjo nenkupton qte tash e tutje transkriptimi dhe intonimi i emrave te shqiptareve do te jete i drejte duke u shkruar ne gjuhen shqipe…” ka shpjegur sot per agjencin e lajmeve “Presheva jonë” z.Ragmi Mustafa, kryetar i KKSH-së

Me krijimin e ketij Katalogut te emrave shqip, qe do te nise korigjimi i emrave shqip nga viti 1960 e kështu..don te thote se tash e tutje nuk do te kete deformim te emrave te shqiptareve. Jo më “Ilber” por Ylber, jo më “Iseni” por Hyseni, jo me “Skiprim” por “Shqipërim”. Jo më Jasarevic, por Jashari!, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ka mesuar se ideja e këtij Ktaalgou te emrave shqip per shiptaret aktulisht ne Serbi, njen nga profesori i nderuar, sot i ndjeri Isa Bajcinca nga Prishtina.

Sipas ministrit Ruzic “pjesëtarët e pakicës kombëtare shqiptare kanë hasur probleme në ushtrimin e të drejtave të caktuara, nëse në dokumente të ndryshme personalisht transkriptuar emrin ndryshe.”

Ambasadori Oricio theksoi se Misioni i OSBE-së në Serbi të vazhdojë të mbështesë aktivitete të tilla sikur inciativa e KKSH-së duke synuar mundësi më të mëdha për ushtrimin e të drejtave të të gjitha pakicave kombëtare në Serbi.

SHPËRNDAJE