Résultat de recherche d'images pour "Xhevahire Bytyqi tallava"Cyrih, 2 gusht -Këngëtarja nga Kosova është shumë e dobër për Zvicrën. Eshte kjo Xhevahire Bytyqi (e njohur nder shiptaret si kengetare me tallava) te ciles Zvicra i ka refuzua hyrjen në Zvicër, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar  butimeve të zyrës për Migracionit në Cyrih. Asaj ju ndelua hyrla me pretesktin se kenetarja ne fjalë  “s’eshte shumë të kualifikuar”.

Këngëtarja e folklorit kosovar Xhevahire Bytyqi kishte bere kerksen te hynte në Zvicër midis shtatorit 2018 dhe prillit 2019. Por ajo u privua nga leja e qëndrimit afatshkurtër nga Zyra e Migracionit në Cyrih.

Zyra e Migracionit u ndesh me tre video muzikore Bytyqi e cila ishte shiukuar vetem 3500 dhe 31,000 herë në Youtube. Kjo nuk është e mjaftueshme që Zyra të jepte vizen te hynte ne terriotrin e Zvcrësw kesja koengetare me tallava cka Drejtoria e Sigurisë në Cyrih i ka kundërshtuar ankesën.

Një udhëzim nga Zyra e Migracionit kërkon që muzikantët nga vendet e treta duhet të garantojnë “një performancë me vlerë muzikore në një nivel të lartë”.

Bytyqi gjithashtu e kishte bërë këtë dhe e kishte bashkangjitur me kërkesën e saj për vizë ne emer te nje  shoqate kosovare.

 

SHPËRNDAJE