Bernë, 1 gusht -Me rastin e Dites Nacionale te shtetit te Konfderates Helvetike, Komandanti i Korpusit Philippe Rebord, Shefi i Ushtrisë, viziton ushtarët SWISSCOY me qendër në Kosovë dhe kolegët e tyre në shërbim të EUFOR ALTHEA në Bosnje-Hercegovinë në 1 dhe 2 Gusht 2019, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicra.

Me 1 Gusht 2019, Komandanti i Korpusit Philippe Rebord vizitoi Novo Selo, me kontigjentin e 40-të të SWISSCOY, i shoqëruar nga Frédéric Favre, një Këshilltar Shtetëror i Valais, i ngarkuar me sigurinë. Për më tepër, një vizitë në Gjeneral Majorin Italian Lorenzo D’Addario, komandant i Forcës së Kosovës (KFOR) në Prishtinë, është planifikuar për programin para festës së 1 gushtit, i festuar në fund të ditës si pjesë e infrastrukturës së kontigjentit.

Vizita në Bosnje dhe Hercegovinë në 2 gusht 2019 do të përqendrohet në takimin me trupat zvicerane të kontingjentit të 30-të EUFOR ALTHEA në Sarajevë dhe një intervistë me Gjeneral Majorin Austriak Reinhard Trischak, komandantin e EUFOR ALTHEA.

SHPËRNDAJE