Gjenevë, 6 korrik   -Dënimet e 7 vjetëve dhe 3 ½ vjet burg u shqiptuan kundër katër shqiptarëve (ne mesin e tyre nje cift) të akuzuar për pjesëmarrje në një trafik ndërkombëtar të drogës, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar burimeve te policise zvicerane.

Të pandehurit u dënuan për një vepër të rëndë nën Aktin e Kontrollit të Narkotikëve të mërkurën. Çifti i ri, i akuzuar për transportimin e disa puçeve të kokainës midis Roterdamit dhe Gjenevës, u dënua me 3 vjet e gjysmë burg. Një dëbim prej pesë vjetësh u urdhërua kundër tyre. Faji i tyre është i rëndësishëm, tha presidenti i gjykatës. Gruaja e re, e cila tha se nuk dinte asgjë për aktivitetet e shoqëruara nga droga, e dinte foert mire se çfarë po bënte, thanë gjykatësit.

Të dy bashkëpandehurit e tjerë, një 30 vjeçar dhe një 40 vjeçar që jetonin në fund të liqenit, u dënuan me 7 vjet burg. Në kundërshtim me deklaratat e tyre, ata vepruan në bashkëpunim dhe kishin kontroll mbi kilet e koksit të zbuluar në një makinë të parkuar në një kuti parkimi në Plan-les-Ouates (GE), sipas gjykatës.

Ai theksoi se faji i tyre është shumë i rëndë. Përveç dënimit të tij, një dëbim dhjetëvjeçar u lëshua kundër të parit, i cili mohoi ndonjë përfshirje në këtë rast. Mbrojtja e tij ka njoftuar se dëshiron të apelojë. Nga ana tjetër, gjyqtarët hoqën dorë nga dëbimi i kuadrit, duke pasur parasysh lidhjet e saj me djalin e saj, të lindur dhe të rritur në Zvicër

SHPËRNDAJE