Berne, 22 maj – Një shqiptar 30-vjeçar u dënua me 4 vjet burg dhe largim nga Zvicra për tetë vjet. Ai ishte përpjekur të përdhunonte një festivalist gjatë Jazz Montreux 2018, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar burimeve te Ministrise Publike.

Rasti i një gruaje të re qe viktimë e nje sulmi seksual vitin e kaluar kur u kthye nga Montreux Jazz përfundoi të hënën. Tridhjetëvjeçari, i martuar me tre fëmijë, pas hetimeve u zbulua nga plocia permes ADN-ja e tij në festival.

Shqiptari, i ndaluar të jetonte në Zvicër, e kishte detyruar viktimën në një park, para se ta shtirnte n’livadh te cilen ekihste limuar e slmuar seksualish gati per tridhjetë minuta. Gruaja e re, shpëtohet nga kalimtarët të alarmuar nga britmat e saj. Fillimisht i akuzuar për përdhunim, i pandehuri më në fund u dënua për sulm seksuale. Prokurori publik ka kërkuar dënim katërvjeçar kundër agresorit dhe dëbimit nga Zvicra për një periudhë prej tetë vjetësh

SHPËRNDAJE