1. Gjenevë, 16 qershor  -Një serbe 47 vjeçare e beri për vdekje shokun e tij 55 vjeçar në banesën e tyre në Nyon. Gjykata Penale e Côte, ka dhënë verdiktin duke i dhene asaj 10 vjet burg serbes qe goditi shokun e tij 103 here me thikë. Gjeneva ishte ne shok me kete masaker te kesaj serbe, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jone” nga Zvicra.

Fqinjët e rruges “Rue du Ronzier 5” (ndërtesë moderne e një lagje 200 m. nga stacioni i Nyon) brenda banesës ku jetonte Ludmila dhe me sokun e tij, kui me pas drama ishte shndrruar ne nje kasaphane te vërtetë, pishine gjaku dhe muret e “pkturruar” me ghak, kane shkruar gazetat zvicerane.

Serbja 47 vjet si autore e ketij krimi makaber kishte thirrur policinë për të raportuar p “një kufomë që kam masakruar” në banesen e saj. Ishte një martesë e zymtë e majit 2015, herët në mbrëmje.

Këtë javë, gjatë gjyqit të tij para gjykatës penale e vqyteti te Côte, kemi mësuar se e akuzuara kishte shkaktuar më shumë si 103 goditje me thikë te mishit (19 cm teh) për te dashurin e saj 55-vjeçar ne Gjenevë.

Çifti ishte i papunë, ishte takuar dhjetë vjet më parë. Pesë gjyqtarët dorëzuar verdiktin e tyre javene  fundit: 10 vjet burg për vrasje, ose gjysmën e dënimit të kërkuar nga prokurori e martë Marjorie Moret, i cili ju kishte referuar serbes (tani e moshës 50) për krim.

SHPËRNDAJE