Altin Marku, moderatori i njohur shqiptar i programit “Fol Shqip Show” para qindra protestuesve ne Cyrih (Foto “Presheva Jonë”)

 

Cyrin 1 shtator -Ashtu siq ishte paralajmeruar sot ne oren 18 në sheshin Altstetterplatz në Cyrih, pranë Konsullatës së Kosovë nen organizmin e shoqates “Diaspora e Bashkuar” me seli ne Lucern, u mblodhen qindra shqiptare, kryesisht nga Kosova per te protestuar kunder mashtrimeve, abuzimeve dhe cmimeve te larta astrnomike te biltava nga Zvicra ne drejtim te Kosovës, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” në Zvicër

Moderatori i njohur shiptar Altin Marku, nje prezantues shqiptare i programit “Fol Shqip Show”, ka sensibilizuar komunitetIn shqiptar në Zvicer per balle ketyre abuzimeve dhe çmimeve të larta të biletave për fluturime në Kosovë.

Ne mesin e protestuesve kishte edhe zviceran dhe te huaj tjere te cilet vazhdimisht udhetojne per ne Kasovë qofshin per pushime apo zyrtarisht te cilet po ashtu nuk kane fjel te mira për shitesit e biletave te agjencive kosovare.

 

Kosova vendi më i varfur ne evrope, me cmime te biletave me të larta ne Evropë?!

“Agjencitë e fluturimeve që bartin shqiptarët e diasporës për në vendlindje dhe anasjelltas, sezonin e pushimeve e shfrytëzojnë për shitje të biletave me çmime astronomike. E të tjera që i kanë shfrytëzuar agjencitë e tyre për mashtrim.” thane folesit nga kjo protestë.

Moderatori i njohur shiptar Altin Marku ne mer te “Diaspores se Bashkuar” ngha kjo proetste ka prezentuar dy kerksa, nje qe ne te ardhmen SwissAir te merr në duar udhëtimet nga Zvicra drejt Kosovës, Shkupit er Tiranës  dhe dy qe ne te ardhmen qeveria e Kosovës te hap nje kompani te vete kombetare psh “KosovAir”  qe per ne do te ishte shpetim, më mirë dhe me lire per te evituartabuzimet dhe malltretimet e mergimtareve tane per te shkuar ne vendindje.

Sipas organizatoreve “shqiptarët në diasporë viteteve te fundit jane dëmtuar shumë, u mashtuan shpesh dhe u malltretuanduke i lene ata ne rrugë. Jemi deshmitar se sivjet shume pasagjere kane humbur para dhe kane mbeteur ne aeroporte. Ata kishin blerë bileta me çmime më të lira, por kanë ngelur në aeroportet e shteteve ku jetojnë, pasi agjencitë i mashtruan, kurse trafikantet iken…”

Sipas agjenise se lajmeve “Presheva jonë” autoritetet zvicerane sikru edhe ato kosovare nuk jane duke ndekur duarkryq perballe ketyre matrapazeve per cka kane nisur hetime ndaj disa pistave per t’i dhene fund ketyre abuzimeve dhe mashtirmve me bileta”

Mesohet se keto mashtrime me bielta te diapores shqiptare ne Zvicer dhe Gjermani ata janë dëmtuar në vlerë prej me shume se një milion euro.

“Mërgimtarët nga Zvicra dhe dispare qe 20 vjet e me shume mashtrohen me bileta nga agjencite kosovare në Zvicer dhe perendim qe dyshohet se pas tyre qendron mafia” ka thëne njëri nga organizatoret e protestes për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” ne Zvicer.

Sipas protestuesve, kjo mafia e biletave dhe mashtrimi i mergimitarreve nga ana e agjencive te udhetimit (Zurich, Basel dhe Gjenevë) ne Zvicer ka shkatuar revolte tek diaspora shqiptare te cilet kishin vendosur qe sot te protestojne per t’i thene stop ketyre mashtruesve, stërshitësve dhe matrapazeve te biletave.”

“Kosova vendi me i varfur ne evrope, me cmime te biletave me të larta ne Evropë?!..” ka thëne protestuesi Alban Kosova per agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” i cili ishte viktime e këtyre mashtrimeve para dhjete vitesh, i cili qe nga atehere kemba e tij nuk ka shkelur ne avion.

Protustuesit njekohesisht kane kerkuar qe ne te ardhme cmimi i biletave te reduktohet per 50 per qind, sepse sipas tyre nuk eshte normale që Kosova vendi me i varfur ne evrope, te kete cmimet e biletave me të larta ne Evropë?!

Kurse nga nga policia zvicerane dhe kosovare te bejne hetime dhe t’i nxjerrin para drjetesise trafikantet e biletave qe po mashtzorjnpe “gastarbajteret”, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ndersa disa nga protestuesit qe takuam sot ne Cyrih fajin për këto mashtrime dhe cmimet e larta te biletave i lene edhe  institucioneve të Kosovës, te cilat agjenci pa dijen e tyre nuk mund te ndodhin.

SHPËRNDAJE