Bernë, 2 mars  – Hetimet policia helevtike i kishte bere që në vjeshtën e vitit 2014, kur  në shtëpinë e një pnesionisti në Unterseen (BE) ju jane gjetur një arsenal i madhe i armeve te te gjtha llojeve. Nje proces gjqysor lidhur me këte afere ka nisur sot kunder tij , njfton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra duke ju referuar ministrise Publike nga Berna.

 

Kapen arme ne Bernë për nje “batalion”: 1,311 pushkë, 1,186 pistoleta dhe 53 kuti të municionit
Mesohet se personit ne fjalë policia i ak gjetur 1,311 pushkë, 1,186 pistoleta dhe 53 kuti të municionit. Kjo është ajo që policia kantonal e  Bernes kishte hasur në shtëpinë e një pensuionisit Unterseen (BE) Mbi Njëzet forca policore, zyrtare  e punonjës te”departamenteve të ndryshme u gjenden ne shtëpine e tij për të identifikuar dhe neutralizuar këtë arsenal të rëndësishëm armesh.

I shoqëruar nga avokati i tij, i akuzuari, 71, i cili deri tani jetonte jashtë vendit, u paraqit të enjten në Gjykatën Rajonale të Bernese Oberland, në Thun.

Pyetje nga kryetari i trupit gjykues, shtatëdhjetëvjeçar tha se ai kishte arritur në atë kohë një kompani ndërtimi para se të bëhej një koleksionist armë. Ai gjithashtu përshkroi hobi të tij e pasion. Pensionisti siguroi gjithashtu se nuk ishte ndonjë tregtar armësh, edhe pse ai pranon se ka shitur disa. “Kurrë nuk kam përdorur shtëpinë time si dyqan armesh” ka thne ai parapolcise dhe gjykatesve.

 

Drejtësia kritikoi gjithashtu pensionistët që kanë grumbulluar në mënyrë të paligjshme për disa vjet rreth 400 kg eksploziv në Oberried në liqenin Brienz (BE). Së fundi, i pandehuri është akuzuar gjithashtu për një akt pengesë zyrtare. Njeriu me të vërtetë kishte ndaluar dy oficerë për të hyrë në shtëpinë e tij. Verdikti do te paraqitet neser.

SHPËRNDAJE