Der Eingang zum Luzerner Kriminalgericht. (© Symbolbild Pius Amrein (6. November 2014))Luzern, 31 mars  -Eshe ky rasti i dyti i nje kosovareje qe dshurohet me serb ne Zvicer dhe ju sjellin telashe prinderve te tyre ne kete vend dhe vazhdojne te hahen neper gykata.

Gjykata penale e Lucernit e dënoi 55-vjeçarin me dy vite burg me kusht në një periudhë kohore provuese prej katër vitesh. Mesohet se ne verën e vitit 2014, z kosovari kuptoi se vajza e tij 19-vjeçare kishte lidhje dashurie me një serb, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Zvicra duke ju referuar burimeve te gjyktes kantonale (“Der 55-Jährige ist kosovarischer Abstammung, lebt in einer Luzerner Agglomerationsgemeinde und war 2014. Kurz zuvor hatte er von der Liebesbeziehung seiner damals 19-jährigen Tochter zu einem Mann serbischer.“)

Një shqiptar, i cili ishte i papunë në kohën e krimit, zbuluar në verën e vitit 2014 se vajza e tij (19) ishte ne lidhje dhe argetohej me nje serb.

Disa herë ai e pyeti vajzën e tij për të ndaluar këtë marrëdhënie dhe ajo kërcënoi atë dhe të dashurin e saj se ata do t’ia prejë kokën!

Nga vajza kërkoi disa herë që ta përfundojë lidhjen me të. Ai gjithashtu i kërcënoi të dy me prerjen e kokës dhe shkatërrimin e lidhjes në mes tyre. Kjo deklaratë u bë e qartë në vendimin e publikuar gjatë së martës.

Pasi çifti në asnjë mënyrë nuk e kishte mendjen ta ndërpriste lidhjen, më në fund u shkaktua zënka finale në dhomën e vajzës. Me këtë rast, babai e ka sulmuar vajzën me dorën e majtë në fytyrë, duke i shkaktuar me thikë dy plagë në pjesën e majtë të qafës. Vetëm kur bashkëshortja e tij e tërhoqi 55-vjeçarin, vajza i shpëtoi dhunës.

Kosovarit i janë llogaritur paraburgimi i përfunduar prej 89 ditëve, si dhe 15 ditë të zbatimit paraprak të masave ligjore. Përpos kësaj, ai do të duhet të paguajë pothuajse 33 000 CHF,  shpenzimet gjyqësore. Verdikti gjyqësor është shqiptuar me një procedurë të shkurtuar.

Ky s’ështe rasti i pare qe nje kosovare dashurohet me nje serb, nese kemi parashy rasin para 3-4 mujave ne Villars-sur-Ollon VD) kur vajze kosovare  L.K (18-vjeçare) paraqiti një ankesë (padi)  kundër prindërve për dhunën kundër saj. Ajo nuk donte fejese as  martesë me mesitni (ndemrjetesues) me nje shqiptar, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

SHPËRNDAJE